Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

AE Iστιαίας: έχασε τη νίκη απο τον ΑΟΝΑ... μέσα απο το πιάτο της

Στο γήπεδό της αντιμετώπισε η «ΑΕ Ιστιαίας» τον «ΑΟΝ Αρτάκης» για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας, σε ένα δυνατό σε γενικές γραμμές παιχνίδι.
Η Ιστιαία αν και προηγήθηκε με 1 – 0 στο 36΄, τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ μέχρι τέλους και παίζοντας με λιγότερους παίκτες δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 4ο με 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Η Αρτάκη σήμερα είχε διαφορετικό πρόσωπο από την περσινή ομάδα, πράγμα λογικό θα λέγαμε μιας και είναι σχεδόν δομημένη από την αρχή. Αντίθετα η Ιστιαία συνέχισε να μας δείχνει το καλό πρόσωπο που είδαμε και σε προηγούμενα παιχνίδια, με στιβαρό σύνολο, καλή κυκλοφορία μπάλας και πολύ καλύτερη ολοκλήρωση φάσεων από πέρσι.
Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι άξιζε να το πάρουν οι γηπεδούχοι, μιας και είχαν περισσότερες ευκαιρίες σκοραρίσματος αλλά και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας.
Το παιχνίδι από αρχής ήταν κάπως σκληρό και αυτό αποδυκνείεται από το γεγονός ότι ο κ. Λάμπρου έδειξε πάρα πολλές κίτρινες κάρτες εξ αρχής, αλλά και τρεις κόκκινες! Να σημειώσουμε εδώ πως αρκετές αποφάσεις του αμφισβητήθηκαν έντονα και από παίκτες αλλά και από την κερκίδα, ξεσηκώνοντας έντονες διαμαρτυρίες ειδικά στο τελευταίο μισάωρο του παιχνιδιού.

Φάσεις του αγώνα

9 ΄ Ο Μαστροκώστας βλέπει την πρώτη κίτρινη του παιχνιδιού για προσποίηση πέναλτι
18΄ Κίτρινη στον Ντούκα για σκληρό μαρκάρισμα
25΄ Ο Νίκος Γοργομάτης ντριπλάρει μερικούς παίκτες του ΑΟΝΑ και τερματίζει σουτάροντας προς τα δίχτυα, πέφτει όμως σωτήρια και διώχνει ο Ευαγγελινός.
27΄ Από μακριά ο Καραχάλιος επιχειρεί δυνατό σουτ που μπλοκάρει ο Καρατσόλιας
32΄ Ο Μαστριοκώστας μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει για γκολ, ο Καρατσόλιας όμως αποκρούει στέλνοντας την μπάλα στα πόδια του Μακαντάση. Το σουτ αποκρούει και πάλι ο Καρατσόλιας, ενώ ο διαιτητής έχει υποδείξει τον Μακαντάση σε θέση οφσαίντ.
34΄ Στη μεγάλη περιοχή του Ευαγγελινού ο Νίκος Περήφανος επιχειρεί ανάποδο ψαλιδάκι, στέλνοντας ς την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
36΄ Ο Α. Γοργομάτης κόβει την μπάλα και την πλασάρει στον Αργύρη Στεργίου που την στέλνει προς τα δίχτυα. Επεμβαίνει ο Ευαγγελινός που αποκρούει και πάλι σωτήρια, η μπάλα στρώνεται στον Βασιλείου που από πολύ κοντά γεμίζει τα δίχτυα του, γράφοντας το 1 – 0 για την Ιστιαία.
50’  Ο Χ. Ανέστης δίνει στον Α. Γοργομάτη που βρίσκεται στη μικρή περιοχή, εκείνος σουτάρει ανάμεσα από πόδια αμυνομένων και η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.
56’  Ο Νίκος Περήφανος βλέπει τη δεύτερή του κίτρινη κάρτα και αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο. Η Ιστιαία μένει με 10 παίκτες.
67΄ Ο Δήμου παίρνει την μπάλα και από μακριά εκτελεί ένα δυνατό σουτ που βγαίνει ελάχιστα άουτ.
85’  Ο Γαβριήλ βλέπει τη δεύτερη κίτρινη και αποχωρεί, αφήνοντας την Ιστιαία με 9 παίκτες.
90’  Ο Μακαντάσης βλέπει απευθείας κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα στον Γαβριήλ
92΄ Ο Στεργίου σουτάρει από κοντά, αμυντικός βάζει την πλάτη του και η μπάλα καταλήγει άουτ.
94΄ Η επίθεση του ΑΟΝΑ εκμεταλεύετε μια αδράνεια της άμυνας της ΑΕ Ιστιαίας και βρίσκοντας χώρο, ο Καραχάλιος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας και τον Καρατσόλια αλλά και όλους τους παίκτες και τους φιλάθλους.
95’  Ο Γαβριήλ βλέπει τη δεύτερη κίτρινη για σήμερα και αποβάλετε, δυο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. 
AE Ιστιαίας ( Λ. Σπίντζος)
Καρατσόλιας, Περήφανος Ν, Περήφανος Γ, Αντωνίου, Τόουρφε, Γοργομάτης Ν, Στεργίου Α , Στεργίου Η (80΄ Γαβριήλ), Βασιλείου (61΄ Κατσικόγιαννης), Ανέστης Χ, Γοργομάτης Α(63΄ Δήμου)

ΑΟΝ Αρτάκης (Δ. Λύκος)
Ευαγγελινός, Ντούκας, Χασανλάρι (70΄ Κεραμιδάς), Στουπής, Γκέκας (54΄ Γιαμάς Ε), Κάραλης, Χρόνης, Καραχάλιος, Μαστροκώστας (79΄ Δεληγιάννης), Μακαντάσης, Μπαλαμπάνης

Διαιτητής: Λάμπρου Γ
Βοηθοί: Φραντζή - Μπακατσέλος



Δείτε φωτορεπορτάζ κάνοντας κλικ στη μεγάλη φωτογραφία πιο κάτω

Μπεκιάρης Χρήστος