Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Νικητής ο ΑΟ Κύμης στο Ευβοϊκό ντέρμπι. 1-0 τον ΑΟ Χαλκίς( Πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Το Ευβοϊκό ντέρμπι είχε νικητή τον ΑΟ Κύμης με 1-0 επί της Χαλκίδας στο Δημοτικό γήπεδο Κύμης που σήμερα είχε αρκετό κόσμο,  με τον σύνδεσμο φιλάθλων Χαλκίδας να δίνει ιδιαίτερο παλμό στο ντέρμπι.

Αγωνιστικά η Χαλκίδα μπήκε δυνατά στο πρώτο εικοσάλεπτο, πήρε τον έλεγχο του κέντρου και άρχισε να πιέζει τους γηπεδούχους και στο 5' είχε την πρώτη καλή στιγμή σε εκτέλεση κόρνερ του Γκαράνη να διώχνει ο Πάππος με γροθιές. Στο 12' ο Σέγκος εκτέλεσε φάουλ η μπάλα πέρασε το τοίχος και πήρε κατεύθυνση το δίχτυα αλλά οι αμυντικοί της Κύμης έδιωξαν. Ένα λεπτό αργότερα ο Τσομπάνης επιχείρησε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Ντουμάνης απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 25' ο Ευσταθίου εκτέλεσε φάουλ και ο Σέγκος δίπλα στο δεξί κάθετο δοκάρι δεν κατάφερε να πιάσει κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μέτα το εικοσάλεπτο η Κύμη ισορρόπησε τον αγώνα και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους παίχθηκε παιχνίδι κέντρου. Με το 0-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και μόλις στο 46' να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουρούς που πλάσαρε τέτ-ατέ τον Ντουμάνη που έδιωξε εντυπωσιακά σώζοντας την Χαλκίδα.
Στο 59' ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους όταν ο Ευσταθίου έχασε την μπάλα πό τον Μπουρού που μπήκε από πλάγια ανενόχλητος έφθασε μέχρι το ύψος της μικρής πάσαρε στον αμαρκάριστο Μήτρου που την έσπρωξε στα δίχτυα 1-0.

Μετά το γκολ που δέχθηκε η Χαλκίδα προσπάθησε να πιέσει αλλά το άγχος δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει καλό παιχνίδι και προσπαθούσε με μακρινές σέντρες να βάλει την μπάλα στην περιοχή της Κύμης όπου Καρατζάς, Τσικτσίρης και Πασκούλεφ ήταν απροσπέλαστοι. Μοναδική καλή στιγμή για την Χαλκίδα το 79' όταν ο Ταυταρίδης έπιασε δυνατό σουτ και ο Πάππος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του ΑΟ Χαλκίς που προσπάθησε άκαρπα στο δεύτερο μέρος. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον ΑΟ Κύμης νικητή και τον ΑΟ Χαλκίς να αποχωρεί περίλυπος από τον αγωνιστικό χώρο.
ΑΟ Κύμης : Βαγγ. Ντόβολης
Πάπος, Κόκκος, Πασκούλεφ, Καρατζάς, Τσικτσίρης, Κοκκάλας, Φλιούκας, Δήμου, Μπουρούς, (80' Φαρούκ), Τσομπάνης ( 69' Ανέστης), Γεωργουδάκης ( 46' Μήτρου).
ΑΟ Χαλκίς: Παν. Τοκπασίδης
Ντουμάνης, Κοροβέσης ( 72'Κωσταντάκας), Τσατσαρώνης, Ναουμίδης, Τσουπέης ( 80' Νικολάου), Ευσταθίου, Ταυταρίδης, Βαλκάνος, Τσαλμάς, Σέγκος, Γκαράνης.

>