Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η Μικτή Ευβοίας Κυπελλούχος Ελλάδος στο Regions cup. Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο UEFA Regions cup.



Η Μικτή Εύβοιας  κέρδισε το κύπελλο Regions cup  και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα ερασιτεχνών. Στον τελικό που έγινε στο Λιτόχωρο σήμερα, κέρδισε στα πέναλτι (κανονική διάρκεια και παράταση 1-1) την αντίστοιχη ομάδα της Θράκης και αναδείχθηκε Κυπελούχος Ελλάδας.
Η Θράκη προηγήθηκε στο 29' με γκολ που πέτυχε ο Μουστάκας. Στο Β' ημίχρονο η Εύβοια ήταν πολύ καλή. Ισοφάρισε πολύ γρήγορα με κεφαλιά του Βεζιρτζόγλου κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα, όπου παρέμεινε το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Η παράταση ξεκίνησε με μια καλή φάση από πλευράς Εύβοιας. Πιο κοντά στο γκολ, όμως, έφθασε η Θράκη που κέρδισε πέναλτι στο 93' αλλά ο Μόνος  απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ξενάκης και κράτησε το 1-1. Στη διάρκειαα της παράτασης οι Θρακιώτες ήταν καλύτεροι κι έχασαν ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη, ενώ η Εύβοια έφθασε κοντά στο γκολ με τον Βεζιρτζόγλου στο 105'.

Στα πέναλτι ο τερματοφύλακας Μόνος απέκρουσε  και τα δυο τελευταία που εκτέλεσαν οι αντίπαλοί του κι έστειλε την Εύβοια στη Σλοβενία με σκορ 4-3. Για την Εύβοια ήταν εύστοχοι από τα 11 μέτρα οι: Δαρζέντας, Μπισμπικόπουλος, Τσιβίκας, Βεζιρτζόγλου. .

ΕΠΣ Εύβοιας : 
Μόνος, Κόκκος, Κοκάλας, Θωμόπουλος,  Μπισμπικόπουλος, Δ. Δαρζέντας,  Αγραφιώτης (70' Μαντάς), Καλοχωρίδης (95' Γ. Μαστροκώστας), Παριανός, (91' Τσιβίκας), Βεζιρτζόγλου, Σταματάκος. Στον πάγκο ήταν και οι: Σιανός, Κοτρώτσιος, Δαμάσκος, Ευγενίου.
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ:
 Πουλακίδας, Σιδηρόπουλος, Βαλσάμης, Προδρομίτης, Κουφιώτης, Τσώνης, Αρχοντής (61’ Βασιλακάκης), Ξενάκης, Αμέτ (73’ Bάσκος), Μουστάκας, Λυκούδης (108’ Αντωνιάδης)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ: Ζούλης, Νικολαϊδης, Συριτούδης, Φωτιάδης.


Στον β’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Regions‘ Cup κληρώθηκε η Ελλάδα μαζί με τη Σλοβενία, τη Σκωτία και το Σαν Μαρίνο.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στη Σλοβενία από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου 2014. Σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (προκρίνεται η πρώτη ομάδα στη βαθμολογία), η Ελλάδα θα συμπληρώσει τις ομάδες του 2ου ομίλου, στον οποίο ανήκουν ήδη οι Γερμανία, Σλοβακία, Αγγλία.