Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πολύ σκληρός για να πεθάνει!!! ΑΟ Χαλκίς - ΑΟ Τρίκαλα 1963 2-1.



Μια μεγάλη νίκη κατάφερε να επιτύχει η ομάδα της Εύβοιας στη προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη κατηγορία. Εν αντιθέσει με το προηγούμενό ματς η Χαλκίδα μπήκε δυνατά στο σημερινό παιχνίδι και προσπάθησε από νωρίς να πετύχει το γκολ. Αυτό έγινε σε μια φαση διαρκείας στο 15ο λεπτό,οτάν η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή του Ψωμιάδη ο Γκαρανης  έπιασε το σουτ από δεξιά υποχρεώνοντας τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στη πρώτη μεγάλη απόκρουση. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και έφτασε στον Τσαλμα απο αριστερά ο οποίος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή όπου παρενεβλήθη ο Λοϊζίδης και με προβολή έστειλε τη μπαλα προς το τέρμα της ομάδας του.Ο Γκαρανης με πλάσε απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0! Απο τη θέση που είχαμε ήταν δύσκολο να διακρίνουμε αν ήταν αυτογκόλ ή όχι οπότε κρατάμε μια επιφύλαξη σχετικά με το σκορερ.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αμέσως με πόλυ μεγάλη ευκαιρία στο 16 οτάν μετα απο σεντρα-σουτ του Χαλιμπακη η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Καραγιάννη που την έστειλε λίγο εξω απο το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντουμανη.
Τα Τρίκαλα πίεσαν για την ισοφάριση και αφού ο Χαλιμπακης σουταρε στο 23 και μπλόκαρε ο Ντουμανης στο αμέσως επόμενο λεπτο έφτασαν σε αυτή άλλα το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ Πεντσας συνελήφθη σε εμφανή θέση οφσάιντ μετά τη κάθετη του Καραγιάννη. Τελευταια φαση για το πρωτο ημίχρονο καταγράφηκε για τους γηπεδούχους στο 33ο λεπτό όταν μετα απο φάουλ του Ευσταθίου απο το κεντρο του γηπέδου ο Λοϊζίδης απομάκρυνε με το κεφάλι εξω απο την μεγάλη περιοχή οπου καιροφυλακτουσε ο Γκαρανης που έκανε αμέσως το σουτ άλλα η μπάλα εφυγε αουτ. Η ληξη του πρώτου σαρανταπέντε λεπτού βρήκε τη Χαλκίδα να προηγείται στο σκορ με 1-0.
 Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε οπώς και το πρώτο δηλαδή με γκολ και παλι για την ομάδα της Εύβοιας. Στο 52ο λεπτο ο Τσαλμας εκανε τη σέντρα απο αριστερά ο Καραμπάς νικήθηκε σε πρωτο χρονο απο τον Ψωμιάδη άλλα στην επαναφορά ο προωθημένος Ναουμιδης πήρε το ριμπάουντ και με ψυχραιμο πλάσε απο το ύψος της μικρής  περιοχής και λίγο δεξια έκανε το 2-0 για την ομαδα του. Όπως και στο πρωτο γκολ παλι τα Τρίκαλα απάντησαν με μεγάλη ευκαιρία αλλά το σουτ του Χαλιμπακη(54') μεσά απο τη μεγάλη περιοχή πέρασε πανω απο το οριζόντιο δοκάρι του Ντουμανη.

 Οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στα καρέ τους προσπαθώντας να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ αλλά έτσι έδωσαν χώρο στα Τρίκαλα να κανουν το παιχνιδι τους.Αφού πρωτα απείλησαν στο 66' με γυριστη κεφαλιά του Στάμου υστερα απο φάουλ Τεντολουρη πέτυχαν τη μείωση του σκορ με τον τελευταιο στο 69'. Ο σκορερ κινήθηκε έξυπνα ως κρυφός φορ και εκμεταλλευόμενος τη μπαλιά τρύπα του Καραγιάννη βρέθηκε απέναντι απο τον Ντουμανη και με ψυχραιμο πλασέ κάτω απο τα πόδια του γκολκίπερ έκανε το 2-1. Το γκολ αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Τ.Καββακα ενω αντίθετα φόρτωσε με περισσότερο άγχος τους παίκτες της Χαλκίδας.Πρωτα στο 70' ο Χαλιμπακης με σουτ απείλησε αλλά η Μπαλά πέρασε άουτ. Στο 74' οι φιλοξενούμενοί ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Χαλιμπακη απο τον Ευσταθίου. Ο διαιτητής όμως του αγώνα έδειξε ''παίζεται''. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 78' ο Πεντσας έχασε την ευκαιρία του αγώνα για την ισοφάριση. Υστερα απο σέντρα του Μπόντε απο δεξια και στο υψος της μεγαλης περιοχης του Ντουμανη η μπάλα πήγε στο Καραγιάννη που έδωσε αμέσως στον αφύλακτο στη μικρή περιοχή Πεντσα άλλα αυτός κατάφερε,(γιατί περι κατορθώματος πρόκειται) να στείλει τη Μπαλά πανω απο το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμενου Ντουμανη.

 Τα Τρίκαλα πίεσαν και με γεμισματα προσπαθούσαν να φέρουν τη Μπαλά στη περιοχή της Χαλκίδας για την ισοφάριση αλλά οι παίκτες του κ.Τοκπασιδη κράτησαν τη μεγάλη νίκη για την Χαλκίδα. Μια νίκη που θα αποτελέσει το έναυσμα για την μεγάλη αντεπίθεση που θέλει να κανει η ομάδα της Εύβοιας για την σωτήρια της.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ: (Παν.Τοκπασιδης) Ντουμανης,Πετσης, Τσατσαρωνης, Καραμπάς, Ναουμιδης, Ευσταθίου, Ταυταριδης, Βαλκανος, Γκιοκας(Μπαλαμπάνης 93'),Τσαλμας(Αυλωνίτης 83'),Γκαρανης (Κωνστανταγκας 63,)

ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ 1963:(Τίμος Καββακας) Ψωμιάδης, Μπόντε (Ιωαννίδης 84'),Κάλφας (Μυργιωτης 46'),Λοϊζίδης,Πάτρας,Στάμος, Χαλιμπακης,Ηλίας,Καραγιάννης, Τεντολουρης, Πεντσας

Ρεπορτάζ: Διακομοπουλος Γιώργος