Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

A.E. Ιστιαίας – Α.Ο. Δύστου: 2 – 1



Η Ιστιαία εξακολουθεί να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο χαμένες ευκαιρίες για γκολ, η «ΑΕ Ιστιαίας» πήρε το τρίποντο από την ομάδα του Δύστου για την 18η αγωνιστική της Α1 Κατηγορίας και το οποίο έγινε στο ανακαινισμένο γήπεδο της πόλης.
Από την πρώτη στιγμή η γηπεδούχος ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναγκάζοντας το Δύστο να παίζει σχεδόν όλο το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Και οι δύο ομάδες θέλανε τους βαθμούς, οι γηπεδούχοι για να συνεχίσουν να διεκδικούν το πρωτάθλημα και οι φιλοξενούμενοι για να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Οι πολλές επιθετικές προσπάθειες και τα χαμένα γκολ της Ιστιαίας βρήκαν τελικά το στόχο τους στο 65’, όταν ο Γοργομάτης σουτάρει προς τα δίχτυα του Δύστου και ο Μπαρόλας αν και αποκρούει επιτυχώς, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια του Τούσερτ που πριν λίγο είχε μπει σαν αλλαγή και εύκολα από κοντά  καρφώνει τα δίχτυα, γράφοντας το 1 – 0.
Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 74’, ο Τούσερτ βρίσκεται αριστερά στο ύψος την μικρής περιοχής και γεμίζει έξυπνα τον Γοργομάτη που βρίσκεται αντίθετα. Εκείνος από το ένα μέτρο σχεδόν διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων και γράφει το 2 – 0.
Οι συνεχείς επιθέσεις της Ιστιαίας συνεχίζονται αλλά χωρίς επιτυχία. Στις καθυστερήσεις, σε άλλη μια ανεπιτυχή επίθεση των γηπεδούχων, οι παίκτες του Δύστου αντέδρασαν γρήγορα και αιφνιδιάζοντας την άμυνα της Ιστιαίας, καταφέρνουν να μειώσουν σε 2 – 1 με ένα γκολ του Γκαβού.
Για να είμαστε δίκαιοι, η ομάδα του Δύστου είχε δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ηλία στο 40΄και στο 81’.
Αξίζει να πούμε πως και σήμερα το γήπεδο είχε πάρα πολλούς φιλάθλους, ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους βρισκόταν ο Υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Ζάχος Χριστοφής, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αργυρώ Αράπογλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, παράγοντες και παίκτες πολλών τοπικών ομάδων.
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο, ο ύμνος της «ΑΕ Ιστιαίας» που πρωτοπαρουσιάστηκε στην κοπή της πίτας της ομάδας, δυο μέρες πριν.
Πολύ καλή η διαιτησία του Παπακυριάκου (για άλλη μια φορά) και των βοηθών του Κοντογιαννίδη και  Τσιφλάκου.
Τέλος να τονίσουμε πως παρατηρητής σήμερα ήταν ο Γιώργος Αλαφάκης.

Φάσεις του αγώνα 
4’  Ο Πολίτης κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπαρόλας αποκρούει και η μπάλα φτάνει στα πόδια του Δ. Δαρζέντα που το σουτ που κάνει βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει άουτ.
40’ Ο Ηλίας εκτελεί φάουλ από το ύψος σχεδόν της σέντρας και με απευθείας σουτ ψάχνει τα δίχτυα του Καρατσόλια που πέφτει σωστά και με τα δάχτυλα διώχνει σε κόρνερ.
48’ Οι Πολίτης και Ανέστης βρίσκονται στην μικρή περιοχή και η κακή συνεννόηση δεν τους δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν το σκορ.
51’ Ο Βασιλείου εκτελεί φάουλ και με κεφαλιά ο Βασίλης Ανέστης στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.
55’ Η μπάλα αλλάζει θέση στη μικρή και τη μεγάλη περιοχή από κόντρα σε κόντρα,  καταλήγοντας στα πόδια του Τούσερτ που βρίσκει την μπάλα σε πορεία και την στέλνει με δυνατό σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο.

69’ Ο Βασίλης Ανέστης βρίσκεται μόνος με τον Μπρόλα και δεν κατάφερε να βρει καλά την μπάλα, στέλνοντάς την ελάχιστα άουτ.
81’ Ο Ηλίας πραγματοποιεί δυνατό σουτ που ο Καρατσόλιας καταφέρνει να αποκρούσει με γροθιές.
83’ Ο Μπαρόλας αποκρούει την μπάλα που επιστρέφει στα πόδια του Δ. Δαρζέντα. Εκείνος πραγματοποιεί δυνατό σουτ βρισκόμενος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.
88’ Ο Δ. Δαρζέντας κάνει μόνος του επέλαση και βρίσκεται με το Μπαρόλα που  πεύτει στα πόδια του και τον ανατρέπει μέσα στο ημικύκλιο της περιοχής του και χρεώνεται με φάουλ. Ο Δ. Δαρζέντας το εκτελεί αλλά χωρίς επιτυχία.

Α.Ε. Ιστιαίας (Λάμπρος Σπίντζος): Καρατσόλιας, Περήφανος Ν., Βασιλείου, Τριανταφύλλου Σ., Αντωνίου, Στεργίου (79’ Τριανταφύλου Α.), Περήφανος Γ. (53’ Τούσερτ), Δαρζέντας Δ., Πολίτης (68’ Δαρζέντας Α.), Ανέστης, Γοργομάτης.
Α.Ο. Δύστος (Παναγιώτης Ηλίας): Μπαρόλας, Τσαλιαγκός, Ευδοξιάδης, Μάλλιος (88’ Ντόβολης), Παντελής, Πιλάτης, Αναστασίου, Ηλίας, Πηλιχός, Μαστροκώστας Γ. (60’ Γκαβός), Κιούσης ( 85’ Μαστροκώστας Χ.)











   Μπεκιάρης Χρήστος