Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Πρώτη με το δεξί για την Καστέλλα 3-0 την Ακαδημία Ιστιαίας












  40 χρόνια περίμεναν οι άνθρωποι της Καστέλλας για να ζήσουν αυτήν τη στιγμή. Οι γυρολόγοι λοιπόν του Δήμου Μεσσαπίων μπήκαν στο δικό τους γήπεδο και το γιόρτασαν με 3 γκολ σε βάρος της Ακαδημίας Ιστιαίας. Υποκινούμενοι από τον κόσμο τους, που έδωσε βροντερό παρόν, οι ποδοσφαιριστές του Ν. Κιαπέκου μπήκαν δυνατά από το πρώτο κιόλας λεπτό και απείλησαν με το Ράζο. Στο 17' έρχεται το γκολ για την Καστέλλα με το Γιώρο στην κίνηση να πλασάρει όμορφα το Δαμάσκο, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σπανού.      


Ο Μήτρου στο 22'  θα δεχτεί την μπάλα στην περιοχή ,αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο δοκάρι του Δαμάσκου και έφυγε άουτ. ΓΚΟΛ!! 36'. Ο Ταψής με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ακαδημίας βγάζει το Ζήση τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και αυτός πλασάρει εύστοχα και κάνει το 2-0. Η ευκαιρία για την Ακαδημία έρχεται στο 2ο  ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 47΄, όταν ο Ανέστης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Λεκοσιώτη απέναντι από τον Κηρόπουλο αλλά ο τερματοφύλακας της Καστέλλας απέκρουσε σε κόρνερ. 

Και ενώ η Ακαδημία προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, στο 57΄ σε μια αντεπίθεση, οι Τζαμίχας, Ζήσης, Μαντάς άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος πλάσαρε σωστά για το 3-0. Στο 66΄ ο Μπερμπεράι για την Ιστιαία προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Κηρόπουλου με φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο έμπειρος πορτιέρο έδειξε τα προσόντα του διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 72' λεπτό ο δαιμόνιος Μήτρου θα φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. 88΄: Όμορφή απόκρουση του Δαμάσκου σε εξίσου ωραίο σουτ του Μαντά. Το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με δύο χαμένα τετ α τετ για την Καστέλλα από Σπανό και Μαντά και τον κόσμο να φεύγει ευχαριστημένος από την εμφάνιση και το σκορ από το... "Ταμπουλέ Arena"!
ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ: (Κιαπέκος), Κηρόπουλος, Καπετάνιος (Γυφτόδημος), Ταψής, Γιώρος, Ράζος (Πεσχήρας), Σπανός, Μακρής, Μήτρου, Τζαμίχας, Μαντάς, Ζήσης (Γιούλης)

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ: (Βογιατζής), Δαμάσκος, Αφένδρας, Λιαποδημήτρης (Γαβριήλ), Καρατσόλιας, Γλυκός, Λάτζος, Αθανασίου, Σιάνος (Σελίμης), Μπερμπεράι, Ανέστης, Λεκοσιώτης (Κρυσταλλόγιαννης).