Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

15 Αστέρων ο ΑΟ Κύμης έπιασε σπουδαια απόδοση και πετυχε σπουδαία νίκη επι του ΠΑΣ Λαμίας

Δεκαπέντε αγωνιστικές έχουν περάσει ( 6 στα μπαράζ ανόδου και 9 στο πρωτάθλημα) με τον ΑΟ κύμης να καταρίπτει το ένα ρεκορ μετά το άλλο. Αήττητος και στους 15 αγώνες και 1350 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Και το απέδειξε περίτρανα στο Δημ. Γήπεδο Κύμης απέναντι στον Πρωτοπόρο ΠΑΣ Λαμίας τον οποίο υποχρέωσε σε ήττα με 2-0.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Ντόβολη μπήκαν αποφασισμένοι μέσα στον αγώνα και από το πρώτο λεπτό είχαν την υπεροχή και πίεζαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους και κατάφεραν στο 7' με κεφαλιά του Φαρούκ να ανοίξουν το σκορ. ( VIDEO) Στον 26' είχαν και μια καλή στιγμή σε δυνατό σουτ του Καρατζά. Από την άλη πλευρά ένα δυνατό σουτ του Διαμαντίδη στο 34' έδιωξε εντυπωσιακά ο Πάππος. Άλη μια φορά η Λαμία επισκέφθηκε τα καρέ της Κύμης με κεφαλιά του Ζλατκόφσκι που έδιωξε ο Πάππος.
Στην επενάληψη η Λαμία μπήκε δυνατά και ο Πάππος στο 46' έδειξε την μεγάλη του κλάση όταν κεφαλιά από κοντά του Ζλακοφσκι έδιωξε σε κόρνερ. Μετα την εκτέλεση ο Γόγολος επιχείρησε σουτ από κοντά που απέκρουσαν οι αμυντικοί της Κύμης. Στο 54' πρωταγωνιστής ο Μήτρου απέφυγε δυο αντιπάλους σέντραρε και ο Πασκούλεφ με υποδειγματικό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 εν μέσω πανηγυρισμών από το κατάμεστο γήπεδο της Κύμης. Η συνέχεια και μέχρι το 75' ανήκε στην Λαμία που πίεσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Είχε όμως μια ευκαιρία σε σουτ του Σκόδρα στο 60' από καλή θέση άουτ , στο 78' σε πλασέ του Διαμαντίδη που 'εδιωξε σε κόρνερ ο Πάππος και στο 91' σε σουτ άστοχο του Κόλλεφ. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε όλη την νότια Εύβοια να πανηγυρίζει την μεγάλη και πανάξια νίκη του ΑΟ Κύμης με 2-0.
Πήραμε αυτό που αξίζαμε στον σημερινό αγώνα και αποδείξαμε ότι αξίζουμε σεβασμό από όλους είπε στις δηλώσεις του ο Προπονητής του ΑΟ Κύμης Βαγγ. Ντόβολης και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του.
Ο κ Αμανατίδης προπονητής του ΠΑΣ Λαμίας δήλωσε μεταξύ άλων ότι ξέρει να διαχειριστεί αυτήν την ήττα και ότι το πλεονέκτημα το έχει η Λαμία ενώ χαρακτήρισε φτηνά τα δυο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και χαρακτήρησε τυχερή ομάδα την Κύμη ( προφανός ήθελε η Κύμη να παίζει χωρίς γκολκήπερ). Δυσκολεύεται μάλλον να καταλάβει ότι οι πρωταθλητές βγαίνουν μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους και όχι από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Αριστο το διαιτητικό τρίο από την Κοζάνη ( Παπαγεωργίου, Δανέζης και Κοσμάς).
                                               Δείτε το πρώτο γκολ του ΑΟ Κύμης στο 7'

ΑΟ ΚΥΜΗΣ Β. Ντόβολης        
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΣ Περ. Αμανατίδης
Πάπος
Φιρινίδης
Κακκάλας (49'Κόκκος )
Παπαστεργίου
Πασκούλεφ (8Φωτιάς)
Κοντοχρήστος ( 83' Ταμάμης)
Καρατζάς
Μικριτσιάν
Τσικτσίρης
Γόγολος ( 66' Μαλισόβας)
Κραβαρίτης
Παπαδήμας
Τσιάτσιος
Αντωνίου ( 53' Σκόδρας)
Δήμου
Ζλατκοφσκι
Μπλατσιώτης
Κόλλεφ
Φαρούκ
Διαμαντίδης
Μήτρου ( 68' Τσομπάνης)
Κιπτίου