Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΕ Ιστιαίας – ΑΟΦ Λήλας Βασιλικού: 0 – 1 – Χαμένο πήγε το δώρο που της έγινε, έχασε και τον αγώνα.



Σε ένα παιχνίδι από αυτά που λέμε πως τελικά «η μπάλα αποφασίζει» εξελίχτηκε ο αγώνας μεταξύ της «ΑΕ Ιστιαίας» και του «Λήλα Βασιλικού που έγινε στο Δημοτικό Γήπεδο Ιστιαίας. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν σε γενικές γραμμές την κυριαρχία του παιχνιδιού και ειδικά στο δεύτερο μέρος έχασαν ευκαιρίες για σκοράρισμα.  Τελικά όμως όχι μόνο δεν μπόρεσαν να πετύχουν γκολ, αλλά τρία λεπτά πριν το τέλος του κανονικού χρόνου, δέχτηκαν γκολ και έτσι έχασαν το πολύτιμο τρίποντο. Η ομάδα της Ιστιαίας χρειαζόταν αυτό το τρίποντο για να εκμεταλλευτεί το δώρο που της έκανε ο «Απόλλων Ερέτριας» με τη χτεσινή του ήττα και να αναρριχηθεί και πάλι στην κορυφή της Α1. Δυστυχώς όμως, οι επιθέσεις που έκανε και ειδικά στο Β΄ Ημίχρονο που είχε και την κυριαρχία, δεν είχαν τον παίκτη εκείνο που θα τις ολοκλήρωνε πετυχημένα. Αντίθετα, έφυγαν οι παίκτες της προβληματισμένοι για τη σημερινή ήττα, μιας και οι φάσεις που είχε ο «Λήλας» ήταν ελάχιστες και παρόλα αυτά κατάφερε να φύγει για το Βασιλικό με το τρίποντο στο τσεπάκι του.

Η φάση του γκολ ήλθε στο 87΄, όταν μέσα στη μικρή περιοχή βρέθηκε ο Γκούμας ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια στιγμιαία ασυνεννοησία της άμυνας των γηπεδούχων και βρήκε από πολύ κοντά τα δίχτυα του Καρατσόλια και έτσι  'εδωσε τη νίκη στον «Λήλα».

Φάσεις του αγώνα
3΄  Ο Κατσικάβαλης βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Καρατσόλια, αλλά τελευταία στιγμή ο Δημήτρης Δαρζέντας κάνει προβολή και στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ.
20΄ Ο Χρήστος Δέσπος επιχειρεί γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή και η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Μαντά.
45΄ Κεφαλιά του Ανέστη καταλήγει πάνω από το οριζόντιο του Μαντά.
52΄ Δυνατό σουτ του Ζαχαριά έξω από την μεγάλη περιοχή καταλήγει στα χέρια του Καρατσόλια.
70΄ Ο Ανέστης με ωραία ασιστ γεμίζει τον Στεργίου που σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα κοντράρει σε πόδι αμυνόμενου που αποσοβεί τον κίνδυνο.
73΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα φτάνει στον Ανέστη που σουτάρει με προορισμό τα δίχτυα του Μαντά, ο οποίος όμως πέφτει σωστά και μπλοκάρει.
81΄ Από εκτέλεση φάουλ ο Σωκράτης Πολίτης χάνει την ευκαιρία να σουτάρει σωστά και να πετύχει στόχο.

ΑΕ Ιστιαίας (Σπίντζος Λάμπρος):

Καρατσόλιας, Περήφανος Ν (62΄ Πολίτης), Βασιλείου, Αντωνίου, Δαρζέντας Α, Στεργίου, Τούσερτ (80΄ Αγγελόπουλος), Δαρζέντας Δ, Ανέστης, Δέσπος (50΄ Περήφανος Γ), Γοργομάτης

ΑΟΦ Λήλας Βασιλικού (Καλλιμάνης Κώστας):

Μαντάς, Αλεξίου, Γούναρης, Καρλατήρας, Σιμιτζής, Χαλιώτης, Κατσικάβαλης (60΄ Γκούμας), Ρωμανός, Κουστοκυλής, Νάνος (89’ Τζανής), Ζαχαριάς

Διαιτητής: Σέγκος Γιώργος
Βοηθοί: Γκάτσος – Τσιφλάκος

Μπεκιάρης Χρήστος

(Κάντε ΚΛΙΚ στην μεσαία φωτογραφία για να δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ)