Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Επίδειξη δύναμης από την Αρτάκη. Α.Ο. Ν. Αρτάκης-Καστέλλα 5-1

Ίσως από τις λίγες φορές που το φαβορί επιβεβαίωσε τον τίτλο του με τον πιο περίτρανο τρόπο. 5 γκολ και απόδοση που άγγιξε πολύ υψηλά στάνταρ για την  ομάδα της Αρτάκης, που μετά από πολύ καιρό ενθουσίασε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια τους φιλάθλους της και τους ανθρώπους της διοίκησης. Η ομάδα της Καστέλλας αφέθηκε στις ορέξεις των παικτών του κ. Παναγιώτου, και αν και προς στιγμήν μείωσε σε 3-1 και φάνηκε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, ο Μακαντάσης και το αυτογκόλ του Νικούλη έδωσαν τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για κάτι πέραν του γκολ της τιμής. Η ομάδα της Αρτάκης προηγήθηκε με τον Μαστροκώστα στο 49΄, όταν από κοντά αυτός ώθησε την μπάλα στα δίχτυα του Κυρόπουλου (αφού πρώτα είχε χτυπήσει στο δοκάρι, μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου). Το γκολ του Μαστροκώστα έλυσε τα πόδια των παικτών της Αρτάκης και στο 59' , ο Καραχάλιος με όμορφο πλασέ, έκανε το 2-0.

Στο 65' ο Μακαντάσης θα ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 με όμορφη προσπάθεια και εξίσου όμορφο τελείωμα. 72': Η Καστέλλα μειώνει με τον Ταψή (διαγώνιο σουτ) μετά από σέντρα του Μήτρου. Δύο αμυντικά λάθη της Καστέλλας στοίχισαν δύο επιπλέον γκολ στην ομάδα του κ. Κιαπέκου. Στο 80' λάθος διώξιμο στην άμυνα, ο Μακαντάσης επωφελείται και 4-1. Στο 86' το σουτ του Μαστροκώστα προσπαθεί να διώξει ο Νικούλης, αλλά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κυρόπουλου. Η Καστέλλα που σίγουρα δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της, υποχρεώθηκε σε βαριά ήττα και σκεπτικισμό για το επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα του κ. Κιαπέκου είχε μια ευκαιρία με τον Τσαμίχα στο 47' , μετά το λάθος του Γκόγκου και το μακρινό πλασέ του πρώτου άουτ. Η δεύτερη καλή ευκαιρία ήταν στο 51', όταν ο Ζήσης από πλεονεκτική θέση πλάσαρε πάνω στον Γκόγκο. Να πούμε επίσης ότι η ομάδα της Αρτάκης στο α' ημίχρονο έκανε 7 τελικές, που πότε ο Κυρόπουλος και πότε η αστοχία των ποδοσφαιριστών άφησαν το ημίχρονο στο 0.
Α.Ο.Ν.Αρτάκης  (Παναγιώτου)
Γκόγκος, Βλάχος (Τσούτης), Κιούσης, Ζαχαρίας (Φωτιάδης), Καμάρας, Κάραλης, Παπαδόπουλος (Ρούσσος), Καραχάλιος, Μακαντάσης, Μαστροκώστας, Γκάβαλης.
ΑΠΟ Καστέλλας (Κιαπέκος)
Κυρόπουλος, Ταψής, Νικούλης, Ρουσοδήμος (Γιούλης), Σπανός, Γιώρος, Μακρής, Πεσχήρας (Καρκαλής), Ζήσης (Καπετάνιος), Μήτρου, Τσαμίχας.
Διαιτητές: Βρακάς, Κωνστάντιος, Χουλιάρας.

>