Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τον πρώτο βαθμό πήρε η Εθνική κόντρα στην Ιαπωνία 0-0 και πάει για πρόκριση με Ακτή Ελεφαντοστού

Ηρωικό βαθμό κατάφερε η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Ιαπωνία με τελικό αποτέλεσμα 0-0. Αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 38' έπαιζε με 10 παίκτες κι έχοντας κάνει δυο αλλαγές, ο βαθμός της ισοπαλίας είναι σημαντικός και δίνουν την δυνατότητα στην Εθνική μας σε πέντε μέρες να διεκδικήσει την πρόκριση  με την Ακτ΄Ελεφαντοστού.
Χωρίς πολλές φάσεις πέρασε το πρώτο μέρος με την Ιαπωνία να έχει κατοχή μπάλας αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική.Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας στο 10' σε δυνατό σουτ του Κονέ με τον Ιάπωνα γκολκίπερ να μπλοκάρει.Η απάντηση στο 21΄σε δυνατό σουτ του Οσάκο να φεύγει ελάχιστα άουτ.Στο 38' η Εθνική έμεινε με 10 παίκτες λόγο αποβολής του Κατσουράνη με δεύτερη κίτρινη
. Στο 40' η εθνική έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Γκέκας σούταρε δυνατά και ο Ιάπωνας γκολκίπερ έδιωξε με τα πόδια. έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 0-0.
Στην επανάληψη  παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η Εθνική μπήκε δυνατά και ισορρόπησε τον αγώνα. Στο 60' έχασε ευκαιρία σε κεφαλιά του Γκέκα που έδιωξε ο γκολκίπερ σε κόρνερ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Καραγκούνη. Η Ιαπωνία είχε στο 67' μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί όταν πλασέ από κοντά του Οσάκο έφυγε άουτ.
Η Ιαπωνία άρχισε να πιέζει στην συνέχεια και στο 71' έχασε νέα ευκαιρία από αδράνεια της άμυνας οι Ιάπωνες από κοντά αστόχησαν. Στο 76' μακρινό σουτ Γιοσίνο έδιωξε σε κόρνερ ο Καρνέζης. Το  τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δραματικό με τους Ιάπωνες να πιέζουν και τους παίκτες μας να αμύνονται σωστά και να μην τους επιτρέπουν να σκοράρουν. Μοναδική καλή στιγμή για τους Ιάπωνες στο 90' σε εκτέλεση φάουλ του Εντό που έδιωξε στην γωνιά του ο Καρνέζης. Τελικό αποτέλεσμα 0-0