Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Θύμισες Παλιές!!!

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ , προσπαθώ να αποφύγω να σκεφτώ παλιές θύμισες που αφορούν την στρογγυλή θεά ,αλλά λίγες ώρες πριν την έναρξη δεν μπορώ αυτές οι θύμισες με πνίγουν σαν βρόγχος πρέπει να βγουν πρέπει να αναπολήσω  το παρελθόν να το δέσω με το παρόν ,πολύ δύσκολο, όμως πρέπει να το κάνω...... θα προσπαθήσω.

ήταν καλοκαίρι του 1970 Ιούνιος εγώ και τα φιλαράκια μου αμούστακα παιδιά με κοντά παντελονάκια, ψάχναμε στις λεωφόρους Αλεξάνδρας και Κηφισίας ποιος θα έχει απόψε ανοικτή τηλεόραση να δούμε παιχνίδια Μουντιάλ να δούμε την παρέα του Ριβελινο Πελε  Ματσολα  Ριβα Μπεκενπαουερ Μουρ και όλων των αστέρων Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής τι να
πρωτοθυμηθεί κανείς Το Περού με τον φοβερό Κουμπιλιας , αλήθεια εκείνο το Περού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω , εκείνο το Περού που μόνο η Ανεπανάληπτη Βραζιλία του έκοψε την φόρα αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι το κατέβαλε με 4-2 σε φανταστικό ματς (και πιο δεν ήταν φανταστικό) αφού το Περού ειχε προηγήθη με 1-0 αλλά δεν χάρηκε για πολύ , γιατί είχε να αντιμετωπίσει τους θεούς  της ΜΠΑΛΛΑΣ!!!
Η θυμηση μου θα κανει μια σταστη εδώ , αχ εκεινα τα ρολλα που κατεβαζαν οι κατηστηματαρχες όχι τοσο για το φοβο κλοπης , αλλα για τον κινδυνο που υπηρχε  στις βιτρινες  να σπαση καμια τζαμαρια και τοτε .... ποσες φορες δεν φιλήσαμε σχεδόν εκεινα τα ρολλα στην προσπαθεια μας να δουμε εκεινα τα ποδοσφαιρικα αστερια!!! 


Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε τότε παιδιά ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο αφού ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον , όμως εκείνη η Βραζιλία , εκείνη, δεν παίζονταν αφού κάθε μεγάλος αντίπαλος μπροστά τις φαίνονταν μικρός , γινότανε μικρός , αφού ο Τελικός με αντίπαλο την τότε Μεγάλη ΙΤΑΛΙΑ φάνηκε για υτους τυπική διαδικασία αφού η μνήμη μου μου θυμίζει ότι μόνο στο α΄ημιχρονο άντεξε η τότε κραταιά ΙΤΑΛΙΑ με το γνωστό τοτε Κατενατσιο το οποίο μέχρι τότε ήταν ογκόλιθος για κάθε αντίπαλο για την Μεγάλη Βραζιλία των τόσων αστέρων ήταν πετραδάκι!!!- 4-1  μπροστά σε 100.000 και πλέον θεατών  ο βασιλιάς των σπορ μίλησε!!! 


Θα αρκεστώ σε αυτά δεν θέλω να θυμάμαι περισσότερα , ήμουν από τους τυχερούς που τότε που έστω και από την ασπρόμαυρη τηλεόραση θαύμασα αυτά τα ποδοσφαιρικά αστέρια!! υπερβολή; για μένα ΟΧΙ δύσκολα και ίσως απίθανο να ξαναβρεθούν τέτοια στο ποδοσφαιρικό ΟΥΡΑΝΟ , Μουντιάλ θα γίνουν και θα γίνονται όμως η θύμηση έχει μείνει στο αξέχαστο εκείνο του 1970 όπου η παρέα του


ΠΕΛΕ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΕΝΑ ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΗ ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗ ΘΥΜΗΣΗ ΟΛΩΝ !!!

 Ποσο θα ηθελα να ημουν παιδι για να ξαναδω εκεινο το ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!!!!!!


ΓΕΙΑ ΣΑΣ!