Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ξανθή Μισιρλή: η άξια εκπρόσωπος του γυναικείου ποδοσφαίρου της Βόρειας Εύβοιας


Είναι μια πολύ καλή μαθήτρια του Λυκείου Ιστιαίας και μάλιστα με λίγες ώρες μελέτης, όπως δηλώνει η ίδια. Παρ’ όλα αυτά τα καταφέρνει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο συστηματικά. Συγκεκριμένα, δε χάνει τις προπονήσεις που πρέπει να κάνει, ενώ αγωνίζεται στην ομάδα των «Αβαντίδων Χαλκίδας» στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.
Και βέβαια μιλάμε για την 16χρονη Ξανθή Μισιρλή, την κόρη του προπονητή του «Ταξιάρχη» Κώστα Μισιρλή, που είναι και ο άνθρωπος που όχι μόνο της συμπαραστέκεται μαζί με όλη την οικογένεια να ζήσει το όνειρό της, αλλά την πηγαίνει κάθε εβδομάδα στη Χαλκίδα είτε για αγώνες, είτε και για προπονήσεις.

Η Ξανθή ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία οκτώ χρονών, όταν πηγαινε στην 1η Δημοτικού, συμμετέχοντας στο «Calcetto club» της Ιστιαίας με προπονητή τον Άρη Στουρνάρα.
Όπως λέει η ίδια «μου άρεσε το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και είπα να δοκιμάσω να παίξω, μιας και γενικότερα μου άρεσε ο αθλητισμός και πίστευα πως ήταν κάτι που θα μου ταίριαζε». παίζοντας με την ομάδα αγοριών έως ότου κλείσει τα 9 της χρόνια και να δημιουργηθεί γυναικείο τμήμα.
Η Ξανθή αγωνίστηκε στον Άρη Στουρνάρα μέχρι την 5η Δημοτικού και στη συνέχεια ακολούθησε η συμμετοχή της στην Ακαδημία της «ΑΕ Ιστιαίας» μέχρι το τέλος του 2011, με προπονητές τον Δημήτρη Ζουπανιώτη και τον Βασίλη Μπαρμπούνη. Η συμμετοχή της ήταν μόνο σε φιλικά παιχνίδια, μιας και δεν είχε δικαίωμα να πάρει μέρος σε επίσημους αγώνες.
 Όπως μας τόνισε η Ξανθή στην συζήτησή μας, αν και ο πατέρας της είναι αυτός που ασχολείται με τα ποδοσφαιρικά, τελικά μετά από πρωτοβουλία της μητέρας της που έβλεπε το πάθος της και την επιθυμία της να παίξει σε ποδοσφαιρική ομάδα, κατάφερε τελικά να την δουν οι παράγοντες των «Αβαντίδων». Μετά από τηλεφωνική συνεννόηση της μητέρας της, πήγε στη Χαλκίδα σε προπόνηση της ομάδας και αμέσως ζήτησαν να ενταχθεί στις δυνάμεις των «Αβαντίδων», τον Δεκέμβρη του 2011. Έτσι η Ξανθή παίζει επίσημα στην ομάδα μιας και έβγαλε δελτίο στις «Αβαντίδες» το 2012 και μάλιστα στην αγαπημένη της θέση, αυτή της επιθετικού σαν «σέντερ φορ».
Προπονητές της όπως λέει, ήταν μέχρι τωρα οι Σταύρος Σταθαράς, Δημήτρης Ακριτίδης και Θανάσης Πύθουλας, τονίζοντας για τον τελευταίο μάλιστα πως: «στηρίζει ακόμα την ομάδα μας με κάθε τρόπο».
Σε σχετική ερώτησή μας, είπε: «Από προπονητή θαυμάζω τον Πεπ Γκουαρντιόλα, γιατί οι ομάδες από τις οποίες έχει περάσει παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο !!!» και συνεχίζει: «Αγαπημένη παίχτρια είναι η Βραζιλιάνα Μάρτα! Αγαπημένος ποδοσφαιριστής μιας και τον έχω και ως πρότυπο είναι o Leo Messi μετά τον πατέρα μου βέβαια» μας λέει γελώντας. «Αγαπημένος Έλληνας ποδοσφαιριστής για μένα είναι ο Καραγκούνης και αυτό λόγω του πάθους αλλά και της εξυπνάδας του μέσα στο γήπεδο».
Στηv καριέρα της στην ομάδα της Χαλκίδας έχει πετύχει περίπου 7 γκολ σε σύνολο.
Για τα όνειρά της μας είπε: «Θα θελα στο μέλλον να τελειώσω με το καλό το σχολείο και να περάσω σε κάποια σχολή δικής μου επιλογής. Και βέβαια αυτό θα είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό, μιας και δε θέλω με τίποτα να απομακρυνθώ απο αυτόν. Επίσης επιθυμία μου είναι να αγωνίζομαι στα γήπεδα όσο περισσότερο μου το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και στη συνέχεια θέλω να υπάρχω στα γήπεδα, μιας και σκέφτομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα προπονητικής»

Συνεχίζει η Ξανθή και μας διευκρινίζει κάτι που αναφέραμε παραπάνω: «όταν πρωτοξεκίνησα στις «Αβαντίδες», πήγαινα και στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες, μιας και δεν είχα ιδιαίτερες σχολικές υποχρεώσεις. Τον τελευταίο χρόνο όμως πήγαινα μόνο στους αγώνες και κάλυπτα τις προπονητικές ανάγκες μου, συμμετέχοντας στις προπονήσεις της ομάδας του χωριού μου, του Ταξιάρχη. Τις περισσότερες φορές που πάω Χαλκίδα, πάω με τον πατέρα μου, αλλά κάποιες φορές πια πηγαίνω και με το λεωφορείο. Πολλοί με ρωτάνε αν αυτό με κουράζει, αλλά απαντώ όχι μιας και κάνω κάτι που αγαπώ πολύ, με ευχαριστεί και με γεμίζει».
Την ρωτήσαμε τη γνώμη της για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Βόρεια Εύβοια με τη γυναικεία ομάδα των «Αρτέμιδων», που αγωνίζονται με τα χρώματα των Ωρεών: «Η γνώμη μου για τις Αρτέμιδες είναι ότι κάνουν μια αξιόλογη προσπάθεια και χρειάζονται την υποστήριξη όλου του φιλάθλου κοινού της Β. Εύβοιας ! Τους εύχομαι μόνο επιτυχίες!»

Μπεκιάρης Χρήστος


Δείτε πλούσιο (μουσικό) φωτορεπορτάζ για την Ξανθή