Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Λίγα μέλη και παραίτηση Ταρνανα στην Γενική Συνέλευση του ΑΟ Χαλκίς.Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η επόμενη μέρα


Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η επόμενη μέρα για τον ΑΟ Χαλκίς καθώς εδώ και λίγες ώρες ο Βασίλης Ταρνανάς αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Ο επί 5 χρόνια ισχυρός άνδρας του ΑΟ Χαλκίς δεν παρουσιάστηκε στη ΓΣ, ωστόσο μέσω του κ.Πίγκου διαβάστηκε μία επιστολή που εξηγούσε τους λόγους που παύει να είναι πρόεδρος. Η επιστολή του κ Ταρνανά αναφέρει τα εξής:

“Μετά από 5 χρόνια σκληρής δουλειάς, κατάθεσης ψυχής, διάθεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και πολλών ωρών απασχόλησης νομίζω πως πρόσθεσα και’ γω ένα λιθαράκι στην ανάσταση αυτής της ομάδας αλλά και την εύρυθμη λειτουργίας της για την επίτευξη των στόχων της.
Ένας κύκλος 5 ετών έκλεισε και νομίζω ότι μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια με συνέπεια έδωσα δείγματα γραφής για το πως πρέπει να λειτουργεί μία ομάδα με ήθος και αξιοπρέπεια.
Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ σε κανέναν και έχω στο ακέραιο υλοποιήσει όλες τις οικονομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.
Η απόφασή μου να παραιτηθώ δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα ή φίλους του ΑΟ Χαλκίς που στα 5 αυτά χρόνια προσπάθησαν να λοιδορήσουν και να μειώσουν την πορεία μου και το έργο μου, αλλά και στην λυσσαλέα αντίδραση θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου για να μη δει άσπρη μέρα αυτή η ομάδα!
Θυμίζω τι έγινε στα ματς Αυλωνάρι-ΑΟΧ (Α’ τοπικό), Μαγούλα-Χαλκίδα (Δ’ Εθνική), Κόρινθος-Χαλκίδα (Δ’ Εθνική) που μας περίμεναν στη γωνία και κάποιοι που ασχολούνται με το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο διοικητικά και έταζαν ότι η ομάδα δεν θα αδικηθεί γελούσαν στην παραλία τη στιγμή που είχαν εγγυηθεί την αντικειμενικότητα της διαιτησίας στα παιχνίδια αυτά.
Κάποιοι φαίνεται ότι δεν επιθυμούν ανεξάρτητα οικονομικά ομάδες αλλά ομάδες δορυφόρους. Επειδή λοιπόν η υπόληψή μου δεν μου επιτρέπει να είμαι δορυφόρος κανενός, αξιοπρεπώς αποχωρώ από την ομάδα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι όταν ανέλαβα την ομάδα είχα δηλώσει ότι θα την φτάσω στη Γ’ Εθνική και μετά θα φύγω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι η ομάδα πήγε στη Γ’ Εθνική και έπεσε από μερικούς κακοθελητές Ευβοιώτες ποδοσφαιρικούς παράγοντες , όταν το ίδιο καλοκαίρι, ενώ είχα δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθώ, η παρότρυνση του κόσμου και μελών του ΔΣ με συγκίνησε και έτσι συνέχισα.
Πρέπει να σκεφτούν όλοι αυτοί που αυτά τα 5 χρόνια λυπόντουσταν με την ανάταση του ΑΟΧ τι ζημιά έχουν κάνει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο στην πόλη και τον Νομό.
Δεν πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους όλοι όσοι είναι Δήμαρχοι, Νομάρχες, βουλευτές, πρόεδροι ΕΠΣΕ, αντιπρόεδροι ΕΠΟ και να απολογηθούν γιατί δεν βοήθησαν στο υλικοτεχνικό κομμάτι της ομάδας μας, όταν μάλιστα ποτέ δεν ζήτησα να αντιγράψουν το απαράδεκτο μοντέλο ομάδων του Νομού που ήταν χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά απ’ τους Δήμους;
Αντίθετα ζήτησα να βοηθήσουν μέσα στα πλαίσια των νόμιμων διαδικασιών την ομάδα… Ποτέ επίσης δεν ζήτησα στημένες διαιτησίες, εύνοια, κτλ, αλλά μόνο το 50-50.
Τι έχει να πει ο μεγαλοπαράγοντας του Νομού μας και πρόεδρος της ΕΠΣΕ για το ότι ο Ρήγας Φεραίος στον β’ γύρο έκανε πορεία πρωταθλητισμού και σώθηκε ενώ η Χαλκίδα έπαιζε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο και έπεσε; Είχε δηλαδή υπερομάδα ο Ρήγας και τσικό η Χαλκίδα;
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για τις εμπειρίες αυτών των 5 χρόνων και την αηδία που ένιωσα για την κατάσταση που επικρατεί στο ευβοϊκό ποδόσφαιρο…
Όμως επειδή πρέπει να βρεθεί κάποιος να σπάσει το απόστημα σας δηλώνω ότι θα συνεχίσω τον αγώνα μου για την κάθαρση του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου με αφετηρία τις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΕ!
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με βοήθησαν οικονομικά και ηθικά όλα αυτά τα χρόνια και που οι περισσότεροι δεν ήταν στο ΔΣ της ομάδας,όπως και τους ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι πολύ καλοί χαρακτήρες.
Σε κάποιους που κάνουν μόνο κακόπιστη κριτική τους προτρέπω να αναλάβουν την ομάδα και να την οδηγήσουν εκεί που αυτοί θέλουν (είμαι σίγουρος στη διάλυση).
Τέλος να ευχηθώ καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ και ποιος ξέρει, μπορεί να ξανανταμώσουμε… Υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες στην ομάδα (παίκτες, λεωφορεία, κ.α.) και είναι αυτονόητο ότι θα βάλω το μερίδιο που μου αναλογεί. Ότι έχω υποσχεθεί θα το κάνω.

Ένταση επικράτησε κατά την ανάγνωση της επιστολής όταν έκανε παρέμβαση ο Γιώργος Αρτίτσογλου, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και η Συνέλευση διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι τη στιγμή που ο Αρτίτσογλου αποχώρησε από την αίθουσα, μετά την προτροπή του Καθαροσπόρη.
Ουσιαστικά το επεισόδιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Πίγκο και τον Αρτίτσογλου με τον δεύτερο να διακόπτει τη διαδικασία λέγοντας “η επιστολή του Ταρνανά δεν είναι παραίτηση, αλλά κηδεία. Να φύγετε από την ομάδα, δεν κάνετε για τον ΑΟΧ”.
Ο Πίγκος πλησίασε τον Αρτίτσογλου λέγοντάς του “ζήτα συγνώμη και να μάθεις να σέβεσαι μερικά πράγματα, πέρασε έξω αν δεν μπορείς να ακούσεις”.
Τελικά ο Αρτίτσογλου αποχώρησε και λύθηκε η πολιορκία με τον Πίγκο να αναφέρει “ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό μπορούσαμε να κάνουμε, αυτό κάναμε. Η ομάδα έπεσε στο τοπικό. Ηθικά κανείς δεν θα την αφήσει ξεκρέμαστη την ομάδα. Άσχετα αν υποβιβάστηκε στο Α’ τοπικό, πιστεύω ότι από πέρυσι βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο. Τη στήριξή μας μας χρειάζεται η Χαλκίδα για να ξαναβρεθεί εκεί που της αρμόζει”.
 Στη συνέχεια ο ταμίας της Χαλκίδας Άρης Γρύλος διάβασε τον οικονομικό απολογισμό και -εν συντομία- ανέφερε ότι δαπανήθηκαν γύρω στις 117.000 ευρώ (περίπου 43.000 ευρώ από τις τσέπες των διοικούντων), ενώ το …φέσι αγγίζει τις 50.000 ευρώ (περίπου 37.000 προς παίκτες και τεχνικό επιτελείο και τα …υπόλοιπα είναι οφειλές προς …τρίτους).
Ακολούθησε στην συνέχεια τοποθέτηση του κ Καθαροσπόρη που  ήταν από νωρίς στην αίθουσα που έγινε η συνέλευση και όταν πήρε τον λόγο ανέφερε: “Και πέρυσι και φέτος είμαι εδώ ως φίλος της ομάδας, δεν ήμουν και δεν είμαι διοίκηση. Ποιος άλλος από τους αιρετούς βρίσκεται εδώ; “Αρρωστάκι” με τον ΑΟΧ είμαι, ωστόσο η ομάδα έπεσε και εκ του αποτελέσματος αποτύχαμε” συμπλήρωσε ο Καθαροσπόρης, πριν τον διακόψει ο γνωστός φίλαθλος Γιώργος Γαλγαδάς λέγοντάς του “η ομάδα έπεσε στο Α’ τοπικό, το έχετε καταλάβει;”, με τον Καραροσπόρη να απαντάει “τι απαιτήσεις έχετε όταν στο γήπεδο κόβαμε 30 και 40 εισιτήρια; Ποιος είναι το αύριο για τη Χαλκίδα με τόσους λίγους φιλάθλους; Όλοι ερχόντουσαν στο γήπεδο για να …σταυρώσουν τον Ταρνανά. Ελάτε εσείς να αναλάβετε. Του χρόνου λοιπόν, θα έρχομαι και’ γω να κόβω ένα εισιτήριο 5 ευρώ και μετά θα σας δείχνω και θα σας κάνω κριτική”.
Η συνέλευση συνεχίστηκε με τοποθέτηση του  αντιπρόεδρου κ. Καρυστινού λέγοντας μεταξύ άλλων: “Το ξέρατε και το ξέραμε, ότι η ομάδα αυτή τη χρονιά είχε πολλές αδυναμίες. Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, είναι από άλλο τόπο! Η ομάδα έπεσε γιατί ήταν μία νέα ομάδα, άπειρη ομάδα, επίσης ήταν άτυχη και εμείς σαν διοίκηση αντιμετωπίσαμε πολλές οικονομικές δυσκολίες. Δεν λιποτακτήσαμε όμως, το παλέψαμε. Αγανακτώ όμως όταν μας βρίζουν. Δεν θέλουμε να την αφήσουμε την ομάδα, θέλουμε να συνεχίσουμε, αλλά χρειαζόμαστε βοήθειες και ενίσχυση. Όχι άλλη λάσπη, επιτέλους αγαπήστε τον ΑΟΧ και στα δύσκολα” κατέληξε ο Καρυστινός.
Στο φινάλε της Συνέλευσης που ήταν διάρκειας μιάμισης ώρας ο Καρυστινός είπε “μέσα σε διάστημα δέκα-δώδεκα ημερών, θα πρέπει να έχει ξακαθαρίσει το τοπίο. Είτε να παραδώσουμε τη σκυτάλη και να έρθουν άλλοι, είτε να βοηθηθούμε από άλλους. Θα κάνουμε τις επαφές μας να δημιουργήσουμε ένα νέο ΔΣ και ενδεχομένως να γίνει και μία δεύτερη Συνέλευση για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις”.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Τοκπασίδη και τους παίκτες οι άνθρωποι της Χαλκίδας είπαν “με τον Τοκπασίδη θα έχουμε μία κουβέντα και δεν αποκλείεται να συνεχίσουμε με τον ίδιο προπονητή. Όσον αφορά τους παίκτες, οι περισσότεροι έχουν κάνει συμφωνία με την ομάδα για 2 χρόνια και κάποιοι και για τρία χρόνια. Ευελπιστούμε ότι αρκετοί απ’ τους παίκτες που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα θα την ενισχύσουν και του χρόνου”.