Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ξεκινά σήμερα στις 19:30 το όνειρο της Εθνικής μας.

Η μεγάλη μουντιαλική ώρα έφθασε για την Εθνική Ελλάδας που σήμερα στις 19.00 ξεκινάει με αντίπαλο την Κολομβία τις προσπάθειες της για διάκριση  στα τελικά της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.
Δέκα χρόνια μετά  από το θαύμα της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004  έχοντας ως τεράστια κληρονομιά εκείνο τον αλησμόνητο άθλο και μία σειρά από παρουσίες σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις  η  ομάδα του Φερνάντο Σάντος ταξίδεψε στη Βραζιλία όχι απλά να πάρει τον πρώτο της βαθμό ή βαθμούς στην κορυφαία γιορτή της μπάλας αλλά να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση  για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων ενός  Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
Η αποστολή της Εθνικής ομάδας κόντρα σε αντιπάλους όπως οι «καφετέρος» αλλά και η Ιαπωνία  (στις 20 του μήνα) και η Ακτή Ελεφαντοστού (24 Ιουνίου)  στη συνέχεια κάθε άλλο παρά εύκολη είναι αλλά έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια ότι τα καταφέρνει  μια χαρά στα δύσκολα. Ίδιον εξάλλου του μικρού αλλά δυνατού λαού μας.
Με τον ρέκορντμαν συμμετοχών Γιώργο  Καραγκούνη να μεταφέρει στο σήμερα το αέρα του μοναδικού κατορθώματος του EURO 2004 οι προσδοκίες του ελληνικού λαού από την Εθνική ομάδα δεν θα μπορούσαν παρά να είναι μεγάλες. Γιατί αυτή η ίδια με τα επιτεύγματα της μας έμαθε να την αντιμετωπίζουμε αναλόγως.
Η Εθνική Ελλάδας έχει κερδίσει πανάξια τον σεβασμό των αντιπάλων της και είναι έτοιμη και με την υποστήριξη των ηρωικών συμπατριωτών μας, που τόσο από τα πάτρια εδάφη όσο και από άλλες γωνιές του κόσμου ταξίδεψαν στη Βραζιλία για να την στηρίξουν από κοντά, να  ανταποκριθεί σ’ αυτές. Και είναι σε θέση  αρχής γενομένης απόψε στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε να κάνει το μουντιαλικό όνειρο ενός λαού όλο και πιο ζωντανό.
Να ευχηθούμε όλοι οι Έλληνες να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα. Τις λεπτομέρειες του αγώνα θα μπορείτε να τις δείτε από το Eviagoal λίγο μετά την λήξη του αγώνα.