Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Γιώργος Μπασινάς: Ο μεγάλος αρχηγός. Αφιέρωμα

Ένα μεγάλο Αθλητή φιλοξενούμε σήμερα στο Eviagoal, έναν ποδοσφαιριστή που διέπρεψε στο Ευβοϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα και κέρδισε την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Γεννημένος αρχηγός κατάφερνε πάντα να ηγείται σε όσες ομάδες είχαν την τύχη να τον έχουν στο δυναμικό τους και πάνω απ' όλα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Ο λόγος για τον Γιώργο Μπασινά που φέτος αποχαιρέτησε τους αγωνιστικούς χώρους με τα χρώματα του Απόλλωνα Ερέτριας.
Γένημένος στο Μαυρόπουλο του Δήμου Διρφύων -Μεσσαπίων ο Γιώργος Μπασινάς ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον τόπο καταγωγής του και από το 1993 αγωνίστηκε στον Λήλα Μίστρου για μια πενταετία μέχρι το 1998. Με την λήξη της περιόδου ο Γιώργος Μπασινάς κατηφορίζει και παίρνει την πρώτη του μεταγραφή στον Απόλλων Ερέτριας όπου παρέμεινε μέχρι το 2002. Ξαναεπιστρέφει την περίοδο 2002-2003 στον Μίστρο και κατακτά το πρωτάθλημα με τον Λήλα που ανεβαίνει από την Β' στην μεγάλη κατηγορία του Νομού μας. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον Βρίσκουν στον Ευβοϊκό Χαλκίδος όπου ο δυνατός τότε Ευβοϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευβοίας με τον Γιώργο Μπασινά να αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Ακολούθησαν τρεις χρονιές 2007-2008 ,2008-2009 και 2009-2010 που βρίσκουν και πάλι τον Γιώργο Μπασινά στον Απόλλωνα Ερέτριας με εξαιρετική πάντα παρουσία.
Την περίοδο 2010-2011 τον εντάσσει στην δύναμη του ο Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου με τον οποίο κατακτά το πρωτάθλημα Ευβοίας και ανεβαίνει στην Δ' Εθνική. Μετά τον υποβιβασμό του Ευβοϊκόυ από την Δ' Εθνική ο Γιώργος Μπασινάς για τρίτη φορά επιστρέφει και πάλι στον Απόλλωνα Ερέτριας που είναι και ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Από το 1011 και για μια τριετία είναι ο αρχηγός του Απόλλωνα Ερέτριας και την φετινή περίοδο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα χάνοντας το την προ τελευταία αγωνιστική. Με το Αυλωνάρι ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Γιώργου Μπασινά που αποχαιρέτησε τους αγωνιστικός χώρους.
Μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα 21 χρόνων με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές για τον μεγάλο αρχηγό Γιώργο Μπασινά. Τον ρωτήσαμε αν σε όλη αυτή την πλούσια πορεία στα γήπεδα είχε κάποιες στιγμές που του έχουν μείνει στην μνήμη:
Σε όλη την παρουσία μου το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να αγωνίζομαι και να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις για την νίκη της ομάδας μου. Όλες μου οι στιγμές ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσες όμως φορές η ομάδα μου στεφόταν πρωταθλήτρια μου έχουν μείνει , και η πιο πικρή μου εμπειρία ήταν την φετινή χρονιά που χάσαμε την προτελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα.

Αυτός ήταν ο ποδοσφαιρικός Γιώργος Μπασινάς. Να του ευχηθούμε ότι καλύτερο στην ζωή του και τον περιμένουμε να τον δούμε και πάλι στα γήπεδα από άλλο βέβαια πόστο γιατί έχει και μπορεί να δώσει πολλά στους νεώτερους.


Δείτε ποδοσφαιρικές στιγμές του Γιώργου Μπασινά