Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε πολύτιμη ισοπαλία μέσα στο Καυτατζόγλειο 1-1.

Ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τον Ηρακλή Ψαχνών, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και τελικά να μένουν στο ισόπαλο 1-1. Ο «Γηραιός» ήταν αγκαλιά με την νίκη και την τρίτη θέση μέχρι και το 81', πριν ο Οχάντζα ισοφαρίσει το τέρμα του Τσιλιανίδη.
Η προετοιμασία των Ευβοιωτών ολοκληρώθηκε το Σάββατο (10/5) με τον Θωμά Γράφα να μετράει τρεις απουσίες και ισάριθμες επιστροφές. 
Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων έμειναν οι Παληγεώργος και Κρητικός, που θα εκτίσουν ποινές λόγω καρτών αλλά και ο Ντελέκος, ενώ αντιθέτως στη διάθεση του προπονητή τους τέθηκαν ξανά οι Οχάντζα, Τσιμόντζι κι Βιγιαρέχο.
To παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά   με τον  Ηρακλή να έχει τη βοήθεια του κόσμου που έδωσε εντυπωσιακό παρών στο Καυτανζόγλειο.
Ο Σιταραβάνης έχασε αρχικά την πρώτη ευκαιρία στο 20', ενώ πέντε λεπτά μετά ο ίδιος χάνει μια μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν το σουτ του το έδιωξε σε κόρνερ τελευταία στιγμή ο Αθανασόπουλος
 Οι γηπεδούχοι  προσπάθησαν επανειλημμένα  να φτάσουν σε γκολ και τελικά το κατάφεραν. 
Συγκεκριμένα στο 39’ ο  Κοσμάς Τσιλιανίδης στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου και ο Ηρακλής παίρνει κεφάλι στο σκορ, με το Καυτανζόγλειο να σηκώνεται στο πόδι. 
Τη σέντρα εκτελεί ο Μπουκουβάλας. 
Το ημίχρονο του αγώνα ολοκληρώνεται με δυο λεπτα καθυστερήσεων και με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το πλεονέκτημα του 1 – 0. 
Το δεύτερο μέρος ξεκινά δυναμικά με τον Ηρακλή Ψαχνών να πιέζει αρκετά για το γκολ.  Αρχικά στο 50' έχασε την πρώτη ευκαιρία με τον Μπουκουβάλα να σουτάρει, αλλά τον Ζάχορα να μην προλαβαίνει να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Τσούτση το απομάκρυνε ο Χουάντερσον.
Στο 59΄ τα  Ψαχνά χάνουν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με τον Μπακομήτρο να εκτελεί κεφαλιά με στόχο τα δίχτυα, αλλά ο Χουάντερσον  κρατάει όρθιο τον Ηρακλή. 
Στο 78’ ο Ηρακλής πραγματοποιεί αναγκαστική αλλαγή μιας και ο Ο Σιατραβάνης αποχωρεί  με πιθανή θλάση και τη θέση του  παίρνει Κουρούπης.
Τα Ψαχνά πιέζουν συνεχώς και τελικά καταφέρνουν να ισοφαρίσουν στο 82. 
Ο Κουρούπης κάνει διπλό λάθος και  ο Ηρακλής Ψαχνών βγαίνει στη κόντρα με επίθεση.   Σουτ του Μπουμάλ αποκρούει ο Χουάντερσον και στη πορεία της μπάλας ο Οχάτζα θα στη στείλει στα δίχτυα του Ηρακλή, γράφοντας έτσι το τελικό 1 – 1. 
Το παιχνίδι συνεχίστηκε και έληξε με 3 λεπτά καθυστερήσεων.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
 Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κοντέων, Παπαστεριανός, Κοντοδήμος, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Τσιλιανίδης, Σκόρτσα (63′ Παληγεώργος), Σιατραβάνης (78′ Κουρούπης), Ζάχορα (73′ Χιονίδης).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Θωμάς Γκράφας):
 Aθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Τζάνης, Μπακομήτρος (75′ Οχάντζα), Καλαϊτζίδης (55′ Βιγιαρέχο), Γκεμίσης, Πατσατζογλου Β., Μπουμάλ, Μπαγκουιντί, Σταμάτης (41′ Τσούτσης), Πατσατζόγλου Χ.


Μπεκιάρης Χρήστος