Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Εξαιρετική εθελοντική δουλειά από τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες του Νέου Πύργου στην παραλία της Νησιώτισσας


Μια εξαιρετική δουλειά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με προσπάθεια των διοικήσεων των δύο ομάδων του Νέου Πύργου. Και το «Βυζάντιο Νέου Πύργου» και η «ΑΕΚ Νέου Πύργου» ένωσαν τις δυνάμεις τους και μάζεψαν φίλους και παίκτες τους αλλά και μικρούς παίκτες που εκπαιδεύονται στην νεοσύστατη «Ακαδημία Νέου Πύργου».
Αν και λόγω εκδρομής του Δημοτικού Σχολείου στον Βόλο έλειπαν πάρα πολλά παιδιά και λόγω του ότι πολλοί εργάζονταν σήμερα, δεν μαζεύτηκαν όσοι περίμεναν οι οργανωτές της εκδήλωσης.
Τελικά βρέθηκαν 28 άτομα και από τις δυο ομάδες που πλαισίωσαν την ομάδα εθελοντών που απλώθηκαν από άκρη σε άκρη στην παραλία της Νησιώτισσας και με επιμέλεια την καθάρισαν.
Kαι πως να μη πήγαινε τελικά καλά ο καθαρισμός όταν στο Team ήταν παιδιά όπως ο Γιώργαρος ο Μουσέτης, ο Χρήστος ο Μακαντάσης, ο Γιάννης ο Ντέντης, ο Peter...Ψυχάρες πραγματικές! 
Αν και η παραλία πρόσφατα είχε ξανακαθαριστεί, οι εθελοντές γέμισαν συνολικά τριανταπέντε ( 35 !!! ) μεγάλες σακούλες σκουπιδιών αλλά και τους δύο ( 2 !!! ) κάδους απορριμμάτων του Δήμου που βρίσκονταν στον χώρο.
Η προσπάθεια δεν επικεντρώθηκε μόνο στον χώρο της παραλίας αλλά και στο περιβάλλοντα χώρο της. Για τον καθαρισμό χρησιμοποιήθηκαν τσουγκράνες που συγκέντρωσαν τα φύκια που είχε ξεβράσει η θάλασσα κατά μήκος της παραλίας, ενώ έγινε τεράστια προσπάθεια να εξωραϊστεί ο χώρος που βρίσκεται αριστερά της εισόδου προς την παραλία, εκεί όπου υπήρχε μια συκιά και γύρω - γύρω είχε σχηματιστεί μια μικρή χωματερή από σκουπίδια.
Επίσης με αλυσοπρίονο κόπηκαν τα επικίνδυνα παρακλάδια της και από εκεί απεγκλωβίστηκαν τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών.
Αν και όσοι εργάστηκαν έμειναν ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, όλοι νοιώθουν πως πρέπει να γίνει και άλλη μια προσπάθεια για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.
Έτσι κι αλλιώς όμως το σημαντικό είναι πως το αποτέλεσμα όχι μόνο δεν είναι μικρό αλλά σίγουρα είναι παρακαταθήκη για την ποιοτική αναβάθμιση της Νησιώτισσας. Εκτός όμως της παρακαταθήκης για την παραλία, η παρακαταθήκη που αφήνει η σημερινή εκδήλωση είναι ακόμα πιο σημαντική και αυτή τελικά  είναι η ομόνοια με την οποία λειτούργησαν οι διοικήσεις και τα μέλη των δύο ομάδων.
Παρακαταθήκη για το μέλλον του χωριού, μιας και είναι πολύ σημαντικό να βαδίζουν μαζί και οι δύο ομάδες σε κάθε εκδήλωση που πιθανά θα οργανωθεί στο μέλλον.
Η ομάδα εκτός απο την δουλειά, συζήτησε μαζεύοντας, έκανε την πλάκα της, έφαγε  το παγωτό της (είχε και τα τυχερά της η εξόρμηση) και απόλαυσε τις φωτογραφίες της Αναστασίας! ( την ευχαριστούμε και εμείς σαν EviaGoal για αυτές)
(οι φωτογραφίες παρουσιάζουν λίγα απο τα άτομα που παραυρέθηκαν στον καθαρισμό).
Πολλά μπράβο λοιπόν σε όλους όσοι παρευρέθηκαν αλλά και οργάνωσαν το σημερινό καθαρισμό της παραλίας της Νησιώτισσας και να ξανατονίσουμε το γεγονός που ήδη επισημάναμε, με τα λόγια ενός από τους εθελοντές της ομάδας (και όχι μόνο) : « Είναι πολύ σημαντικό που ανταμώνουν οι δύο ομάδες σε τέτοιες εκδηλώσεις!»

Μπεκιάρης Χρήστος