Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Λευκή ισπαλία στο ντέρμπι του Βόλου. Ολυμπιακός & Νίκη από ένα βαθμό

Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ντέρμπι του Βόλου, ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό, βήμα ανόδου για τους μπλε, που παραμένουν μόνοι πρώτοι! 
Όλα εκτός από το γκολ είχε το μεγάλο ντέρμπι του Βόλου, ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό (0-0), με τους πρώτους να παραμένουν στην κορυφή και τους «ερυθρόλευκους» να παραμένουν μακριά από την νίκη και τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. 
Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ανάλογη της κρισιμότητας του αγώνα, αλλά και της τοπικής αντιπαλότητας των δύο ομάδων. Πάνω από 7.000 φίλοι της Νίκης έδωσαν το παρόν στο Πανθεσσαλικό, με το γήπεδο να γίνεται... μπλε από τα καπνογόνα. 
Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, με τις δύο ομάδες να παίζουν ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας στην άκρη τις σκοπιμότητες. Η Νίκη ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, ενώ αυτή έφτασε πρώτη με αξιώσεις στο αντίπαλο τέρμα. 
Στο 10' ο Τζιώρας νικήθηκε σε τετ α τετ από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ενώ στο 24' οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δοκάρι του Καρίλ που από απόσταση αναπνοής, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αποστολίδη. 
Στην επανάληψη, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, αφού οι δύο ομάδες μπήκαν πιο φοβισμένες στο γήπεδο. Ειδικά από το 53' και μετά, όπου οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, αφού ο Μπιτσάκος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Επίσης, και ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά επηρεασμένος, αφού πραγματοποίησε δύο αναγκαστικές αλλαγές, με τους Πινδώνη και Κατσίκη να παίρνουν την θεση των Κριστόμπαλ και Καρίλ. 
Παρά τον πεσμένο ρυθμό όμως, το παιχνίδι διατηρούσε το μεγάλο σασπένς του. Σε αυτό βοήθησε και το δοκάρι που είχε η Νίκη στο 65', όταν ο Σοϊλέδης με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Γκίτκο σε εντυπωσιακή επέμβαση, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να χτυπάει στο δοκάρι του Βόλου. 
Μάλιστα, μόλις δύο λεπτά επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Κατσίκης – 16' μετά την είσοδό του στο παιχνίδι – χτύπησε εκτός φάσης τον Ακασού και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα! 
Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες είχαν από μία μεγάλη ευκαιρία για να... κλέψουν το τρίποντο, όμως αυτό δεν έγινε. Αρχικά, σε εφιέστατη εκτέλεση του Ανιέτε, ο Ισαάκ βρέθηκε σε τετ α τετ, όμως άργησε να εκτελέσει, ενώ λίγο αργότερα, ο Γκούρμα δεν κατάφερε να χριστεί σκόρερ, αφού το εξ επαφής σουτ που δοκίμασε πέρασε άουτ! 

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης):
 Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Σοϊλέδης, Πινιέιρο (56' Γκότοβος), Ακασού (72' Ισαάκ), Μπιτσάκος, Μανουσάκης, Ρονκάτο, Ανιέτε (88' Παπαδόπουλος), Τζιώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Νίκος Παντέλης): 
Γκίτκος, Γιαλούσης, Αρβανίτης, Μελίσσης, Κατσιαρός, Ρόκας, Κριστόμπαλ (20' Πινδώνης), Καρίλ (51' Κατσίκης), Μόνχε (70' Νικολιάς), Μπρέσκα, Γκούρμα.

Μπεκιάρης Χρήστος