Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ανέστης Βασίλης: ο Kill Bill του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, αγαπητός και μοναδικός


Σήμερα θα μιλήσουμε για τον  Βασίλη Ανέστη, τον γνωστό και σαν «Kill Bill», τον άνθρωπο που όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του τον περασμένο χειμώνα στην «ΑΕ Ιστιαίας» χαρακτηρίστηκε σαν «μεταγραφική βόμβα μεγατόνων».
Ο Βασίλης ξεκίνησε  το 1995 από την ομάδα των Αγδινών, τον «Αετό Οροπεδίου», όπου εκδόθηκε και το δελτίο του για πρώτη φορά. Στον «Αετό» ο Βασίλης έβαλε 27 γκολ, όταν η ομάδα έπαιζε στην Γ’  Κατηγορία.
Στη συνέχεια ο Βασίλης έπαιξε στον «Αρτεμησιακό», στην Ιστιαία, στις Γούβες και κατέληξε στον «Ηρακλή Ψαχνών» όπου έπαιξε για 10 συνεχή χρόνια. Τα Ψαχνά μάλιστα θεωρεί σαν την αγαπημένη του ομάδα, μιας και πέρασε τόσα χρόνια σε αυτή και όπως χαρακτηριστικά λέει «πήγα παιδάκι και έφυγα άντρας».
 Ο Γενικός Αρχηγός της «ΠΑΕ Ηρακλής Ψαχνών» Κώστας Γκαλούφας σε συνέντευξη που παραχώρησε παλιότερα στον «δικό μας» Γιώργο Νικολάου, τον χαρακτήρισε σαν τον πιο αγαπημένο αλλά και
πολυτιμότερο παίκτη που πέρασε από τον Ηρακλή Ψαχνών τα τελευταία χρόνια . Εμείς να σημειώσουμε ότι στη δεκαετία που ο Βασίλης αγωνίστηκε στην ομάδα των Ψαχνών εξελίχτηκε στον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών για τον «Ηρακλή», ενώ αγαπήθηκε πολύ από τους συμπαίκτες του αλλά και από αντιπάλους και φιλάθλους..
Ακολούθησε η μεταγραφή του στον «ΑΟ Λουκισίων» που αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική και τον επόμενο χρόνο αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κύμης, όπου και βοήθησε για την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική.
Αυτό που τον χαρακτήρισε σε όλη του την καριέρα, ήταν πως κάθε χρόνο έβαζε πολλά γκολ, συμμετέχοντας και αυτός στην καλή εμφάνιση της εκάστοτε ομάδας στην οποία και συμμετείχε.
Μετά από αυτή την πορεία ο Βασίλης αποφάσισε μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση με την οικογένειά του, να ξαναγυρίσει στην περιοχή που γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα του, την Βόρεια Εύβοια και στην ομάδα της «ΑΕ Ιστιαίας». Ο ερχομός του στην ομάδα της Ιστιαίας έδωσε  άλλη ψυχολογία σε όλους τους παίκτες και την οδήγησε σχεδόν σε μια ξεχωριστή πορεία, με τη βοήθεια βέβαια και συνοδοιπόρους πάντα τόσο τους συμπαίκτες του, όσο την Διοίκηση και τον προπονητή του Λάμπρο Σπίντζο.
Δεν ξεχνά να μνημονεύσει και τον Θανάση Γουρνά, τον Χρήστο Δελχά, τον Γιώργο Στούπα και τον Κώστα Γκαλούφα. Σε όλους οφείλει για την προσφορά τους και την βοήθειά τους για την μέχρι σήμερα πορεία της καριέρας του.
Ο Βασίλης ξεχωρίζει από όλη του την καριέρα το παιχνίδι της Γ΄ Εθνικής του «Ηρακλή Ψαχνών» με τον «Ατρόμητο Αθηνών», όπου μπήκε σαν αλλαγή μιας και ήταν τραυματίας  και κατάφερε στο 88’  να δώσει την νίκη στην ομάδα του, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.
Αυτό το γκολ του έδωσε και το έναυσμα για το τατουάζ που έχει με το προσωνύμιο που τον ακολουθεί από τότε, το «Kill Bill».
Σήμερα, μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, ο Βασίλης δεν έχει αποφασίσει ακόμα με ποιά ομάδα θα συνεχίσει την  πορεία του, μιας και δεν έχει αξιολογήσει τις προτάσεις που συζητούνται.
Εμείς να επισημάνουμε πως ο Βασίλης είναι η ...  «αιτία» για την ανασύσταση του «Αρτεμησιακού», μιας και σε κατ΄ ιδίαν συζήτηση με φίλους έθεσε το θέμα αυτό.
Μάλιστα έχει γίνει θέμα συζήτησης το αν θα είναι μέλος της ομάδας, αν θα παίξει σε αυτήν ή θα συνεργαστεί σε άλλο επίπεδο. Γνωρίζουμε προτάσεις που έχουν συζητηθεί γύρω από αυτό το θέμα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες.

Ένα είναι τελικά το θέμα με τον Βασίλη: Είναι άτομο μοναδικό, όπου περάσει αφήνει το στίγμα του ανεξίτηλο, οι επιτυχίες του είναι πολλές και σίγουρα όπου και να καταλήξει, σίγουρα και επιτυχία θα έχει και έργο θα αφήσει πίσω του, όπως άλλωστε έχει μάθει να κάνει τόσα χρόνια.

Μπεκιάρης Χρήστος