Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ Χαλκίδας

Η ΑΕΚ Χαλκίδας βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά στους 4 του κυπέλλου Εύβοιας καθώς νίκησε την Ένωση Ιστιαίας με 6-5 στα πέναλτι (7-6 το συνολικό σκορ) και θα αναμετρηθεί με τον ΑΟΝΑ σε διπλές αναμετρήσεις για μια θέση στο τελικό. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με 1-1 με δυο τέρματα που σημειώθηκαν στο β΄ημίχρονο. Το σκορ άνοιξε στο 66΄ο Βασίλης Ανέστης με σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 71΄ο Συνοδάκης με μακρινό σουτ ισοφάρισε και το ματς οδηγήθηκε στη παράταση. Στη κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και στα δοκάρια (29΄Παπαϊωάννου, 92΄Γοργομάτης).
Στις καθυστερήσεις της παράτασης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν τον αγώνα νωρίτερα όταν μετά το φαουλ του Μπασούκου ο Συναδάκης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η διαδικασία των πέναλτι ήταν ψυχοφθόρα με τα 10 πρώτα να μην είναι αρκετά. Στο 11ο ο Μαστραντωνάς ευστόχησε και ο Τζαβάρας απόκρουσε το πέναλτι του  Γοργομάτη με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν έξαλλα πάνω στα κάγκελα με τους φιλάθλους τους.

ΑΕΚ Χαλκίδας:
 Τζαβάρας, Χνάρης, Καραλής, Σαμαρτζής, Συνοδάκης, Μπιτζανάκης, Μπασούκος, Ξιφαράς, Μιμιγιάννης (63΄Μαστραντωνάς), Παπαϊωάννου, Λαφαζάνης.

Εν. Ιστιαίας: 
Καρατσόλιας, Τριανταφύλλου, Περήφανος, (90΄ Αντωνίου) Βασιλείου, Τουαφρέ, Στεργίου Ηλ., Γαβριήλ  (62΄Δημ. Στεργίου),  Γοργομάτης, Τούσερτ, (88΄Δήμου), Χρ. Ανέστης, Βας. Ανέστης.