Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση χωρίς νόημα και καμία ουσιαστική απάντηση στην Ιστιαία για το γηπεδικό πρόβλημα

Συνάντηση χωρίς νόημα και περιεχόμενο τελικά, έγινε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στην Ιστιαία, μεταξύ του  Θάνου Τσάτζαλου, (Αντιπροέδρου του Νομικού προσώπου του Δήμου και αρμόδιου για τα γήπεδα) και εκπροσώπων των ομάδων της Ενότητας Ωρεών.
Αφορμή για το γεγονός, όπως είπε και ο κ. Τσάντζαλος, ήταν η αναβολή του παιχνιδιού του προηγούμενου Σαββάτου της ομάδας των Ωρεών λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου Νέου Πύργου.
Στη συνάντηση παραυρέθηκαν οι κκ Τσαϊνης και Ντέντης (ΑΕΚ Νέου Πύργου) Πατσής και Χριστόπουλος (ΑΟ Ωρεών), Μισιρλής (ΑΕ Ταξιάρχη) και Παρασκευάκος και Ζουπανιώτης (Βυζάντιο Νέου Πύργου). 
 Σε γενικές γραμμές ο κ. Τσάντζαλος δεν έδωσε καμιά απάντηση  σε ερωτήματα που του τέθηκαν. Αρκέστηκε σε ευχολόγια και ήταν εμφανής η έλλειψη οργάνωσης της συνάντησης.
Ο κ. Τσάντζαλος είπε μεταξύ άλλων πως είναι ελάχιστος ο χρόνος που ανέλαβε, οπότε δεν μπορεί να έχει κάνει και πολλά πράγματα. Πως στο μέλλον θα υπάρχουν και προσκλήσεις σε παρόμοιες συναντήσεις, πως έχει έγκριση να κοπούν οι λεύκες έξω από το γήπεδο του Νέου Πύργου και τόνισε πως δεσμεύετε να συναντήσει αύριο την Δήμαρχο και να της μεταφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν. Ακόμα είπε πως η οικονομική κρίση έχει διαλύσει τα πάντα, πως ο Δήμος δεν έχει χρήματα να διαθέσει.
Επίσης επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές για την κατάσταση των γηπέδων, αλλά και στις ίδιες τις ομάδες που επιβαρύνουν τα γήπεδα με προπονήσεις μιας και «οι ειδικοί λένε πως μόνο δυο φορές την εβδομάδα μπορούν να το χρησιμοποιούν». Ο ίδιος τόνισε πως αυτό πρέπει να συμβαίνει συνδυαστικά με λίπανση αλλά και γενικότερη συντήρηση του φυσικού χλοοτάπητα.
Ο κ. Πατσής ανέφερε πως οι παράγοντες για χρόνια βάζουν το χέρι στην τσέπη και πως ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και τις ομάδες.
 Τόνισε με έμφαση επίσης, πως η ομάδα των Ωρεών έχει να κάνει προτάσεις για το γηπεδικό πρόβλημα, αλλά περιμένει από τον Δήμο να ενημερώσει εγγράφως τα Σωματεία «για το τι μέλλει γενέσθαι» όπως είπε.
Στην ερώτηση «θέλω να ξέρω αν η ομάδα θα παίξει στο γήπεδο του Πύργου την Κυριακή», πήρε την απάντηση από τον κ. Τσάντζαλο,  πως "αυτό είναι θέμα του διαιτητή".
Ο Κώστας Μισρλής τόνισε πως «εσείς είστε οι αρμόδιοι, εσείς πρέπει να δώσετε λύσεις και όχι να τις περιμένετε από τους πολίτες».
Ο Δημήτρης Ζουπανιώτης είπε μεταξύ άλλων πως «μπαίνουμε να παίξουμε στο γήπεδο και δεν ξέρουμε αν θα βγούμε γεροί».
Ο Δημήτρης Τσαίνης είπε πως αν γίνει το παραλιακό γήπεδο του Πύργου, θα λύνονταν πολλά προβλήματα και συμφώνησε και ο Πέτρος Παρασκευάκος.
Όλοι ζήτησαν απάντηση στο «αν η Δημοτική Αρχή έχει πρόγραμμα για το μέλλον, αν υπάρχει κάποια προοπτική για τα υπάρχοντα γήπεδα, τι σκέφτεται να κάνει ο Δήμος από εδώ και πέρα;». Απάντηση όμως δεν πήραν.
Κοινή θέση όλων ήταν η μέχρι τώρα οικονομική συμβολή των παραγόντων των ομάδων, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τον Δήμο, μιας και τα έξοδα μετακινήσεων και διαιτησίας είναι μεγάλα, αλλά και η συντήρηση ουσιαστικά του γηπέδου του Νέου Πύργου τα τελευταία χρόνια γίνεται αποκλειστικά από κάποιους ανθρώπους.
Ο κ. Τσάντζαλος, αν και προσπάθησε δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση σε καμιά ερώτηση και είπε πως: «αν έχουμε χρήματα στον προϋπολογισμό, θα φτιάξουμε γήπεδα».
Χαρακτηριστική η φράση του κ. Πατσή: «Υπάρχει κάποια προοπτική να γίνουν κάποια γήπεδα; Αν συνεχίσουμε έτσι, του χρόνου δεν θα έχουμε γήπεδα. Τελικά δηλαδή τι θα γίνει; Τελειώνει ο αθλητισμός στην Βόρεια Εύβοια;»
Να σημειώσουμε πως παραυρέθηκε για λίγη ώρα στη συνάντηση και ο Βαγγέλης Σταμούλος (Πρόεδρος ΑΟ Βουτά) που τόνισε με μεγάλη έμφαση την κατάσταση της ομάδας του Βουτά που είναι χωρίς έδρα, τσιγγάνος μέσαστο σπίτι του
Μπεκιάρης Χρήστος