Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Με χατ – τρικ Ν. Γοργομάτη η Ιστιαία κέρδισε την Καστέλλα



Πολύ όμορφο παιχνίδι είδαμε σήμερα στο γήπεδο της Ιστιαίας όπου η «ΑΕ Ιστιαίας» αντιμετώπισε την Καστέλλα για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣΕ.
Η ομάδα της Ιστιαίας ήταν καλύτερη, με καλύτερα πατήματα στο χόρτο και με κατοχή απέναντι σε μια Καστέλλα που μάλλον δε βρέθηκε σε πολύ καλή ημέρα και τελικά δέχτηκε τρία γκολ από τον Νίκο Γοργομάτη.
 Ο Νίκος Γοργομάτης σήμερα ξεχώρισε ιδιαίτερα ανάμεσα στο δυναμικό της Ιστιαίας και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του με χατ τρικ και με ένα γκολ που θα το χαρακτηρίζαμε «γκολ της χρονιάς» μιας και ήταν τόσο καλό που και ο κ. Κιαπέκος είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού στο Ράδιο 1 και στον Γιώργο Νικολάου, πως: «θα άξιζε να το είχαμε σε Video και να το βλέπαμε».
Πραγματικά η «ΑΕ Ιστιαίας» ήταν σήμερα μια ομάδα που είχε τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, αλλά και τις ευκαιρίες για σκοράρισμα και σίγουρα θα μπορούσε να έχει ευρεία νίκη.
Και τα τρία γκολ του Νίκου Γοργομάτη ήταν καταπληκτικά, οφείλουμε όμως να σταθούμε στο δεύτερο γκολ που ήταν πραγματικό … έργο τέχνης:

Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα φτάνει στον Ν. Γοργομάτη που βρίσκεται στην αντίθετη γωνία της μικρής περιοχής. Εκεί λοιπόν ο Νίκος, με ένα καταπληκτικό γυριστό σουτ βρήκε την μπάλα πριν ακουμπήσει στο έδαφος εκτελώντας κανονιά η οποία κατέληξε στα δίχτυα, στην κλειστή γωνία και στην κυριολεξία μόνο που δεν τρύπησε τα δίχτυα του Κηρόπουλου, που αν και έπεσε σωστά δεν κατάφερε να αποσοβήσει τον κανονιοβολισμό του παίκτη των γηπεδούχων.
Το παιχνίδι όπως είπαμε και στην αρχή και όπως και ο προπονητής των φιλοξενούμενων δήλωσε μετά το τέλος του, άξιζε να το πάρει η Ιστιαία μιας και ήταν σαφώς καλύτερη.

Φάσεις του αγώνα
17΄  Ο Στεργίου εκτελεί δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Κηρόπουλος πέφτει και σώζει την εστία του με τα ακροδάχτυλά του.

20΄ Ο Μπαλαμπάνης εκτελεί σουτ από κοντά, αλλά ο Μπιμπάι αποκρούει.

26΄ Ο Βασίλης Ανέστης δίνη βαθειά πάσα στον Νίκο Γοργομάτη που βρίσκεται δεξιά του Κηρόπουλου και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής βρίσκει τα δίχτυα του, στην κλειστή γωνία και ανοίγει το σκορ ( 1 – 0 )

40΄ Η Ιστιαία πραγματοποιεί επίθεση από αριστερά και ο Αργ. Στεργίου τελικά σουτάρει αλλά ο Κηρόπουλος διώχνει σε κόρνερ.

45΄ Ο Χρήστος Ανέστης τροφοδοτεί τον Τούσερτ που βρίσκεται τετ α τετ με τον Κηρόπουλο, αλλα το σουτ που εκτελεί δεν πιάνει καλά στο πόδι και εύκολα το αποκρούει ο πορτιέρο της Καστέλλας.

46΄ Γράφουμε και πιο πάνω πως από εκτέλεση κόρνερ, ο Νίκος Γοργομάτης πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς, γράφοντας το 2 – 0 για την Ιστιαία.

64΄ Ο Χρήστος Ανέστης δίνει στον Νίκο Γοργομάτη που μπάινει στην μικρή περιοχή και βρίσκει για Τρίτη φορά την κλειστή γωνία του Κηρόπουλου, κάνοντας χατ τρικ και κλειδώνοντας την νίκη της Ιστιαίας (3 – 0).

71΄ Μετά από  φάουλ, ο Μπασινάς εκτελεί σουτ που βγαίνει ελάχιστα άουτ.

88΄ Ο Αγγελόπουλος εκτελεί κεφαλιά μετά από γέμισμα του Χρ. Ανέστη, η μπάλα όμως καταλήγει άουτ.

Α.Ε. Ιστιαίας (Δήμος Τσελίκας):
Μπιμπάι, Τριανταφύλλου Α (86΄  Αντωνίου), Περήφανος Γ, Τριανταφύλλου Σ, Βασιλείου, Τόουρφε, Τούσερτ (75΄  Αγγελόπουλος), Γοργομάτης Ν, Ανέστης Β, Ανέστης Χ, Στεργίου Α (79΄ Δήμου)

ΑΠΟ Κατέλλας (Νίκος Κιαπέκος):
Κηρόπουλος, Γιούλης, Κεχαγιάς (77΄ Τσούτης Π), Σπανός, Ράζος, Μπασινάς, Γκάβαλης (46΄ Ζήσης), Μήτρου, Λαφαζάνης, Μαντάς, Μπαλαμπάνης (60΄Ταυρής)

Πολλοί καλός ο Διαιτητής Γιώργος Κασομούλης και οι βοηθοί του Νίκος Χατζηκαμαγιάννης και Κώστας Δάλλας
                                                  Ακούστε δηλώσεις προπονητών

Δείτε φωτορεπορτάζ κάνοντας ΚΛΙΚ στη φωτογραφία πιο κάτω