Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Στην κορυφή της Β΄ του Βορείου ομίλου η ΑΕΚ Νέου Πύργου


Στην κορυφή της βαθμολογίας φιγουράρει από το Σάββατο το απόγευμα η ΑΕΚ Ν Πύργου μετά την νίκη της μέσα στην Κήρινθο με 2-1, αφήνοντας ένα βαθμό πίσω του άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου Ακ. Ιστιαίας και ΑΟ Αιδηψού στον βόρειο όμιλο της Β' κατηγορίας Ευβοίας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα μεταξύ της «Α.Ε.Κηρίνθου» και της «Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου».
Άλλωστε ήταν το πρώτο εντός έδρας ματς για την ομάδα της Κηρίνθου μετά τον αδόκητο χαμό του Γιάννη Συκιώτη.
Πριν την έναρξη του αγώνα, οι ομάδες μαζί με τους προπονητές και σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια τους, όπως και οι διαιτητές του αγώνα, εναπόθεσαν λουλούδια στη φωτογραφία του αδικοχαμένου αθλητή σε κλίμα συγκίνησης. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η ομάδα του Πύργου ξεκίνησε πιο δυνατά, απείλησε στο 15' με κεφαλιά του Στραφιώτη στο οριζόντιο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καραβά, και γρήγορα  ανέβασε την απόδοσή της με αποτέλεσμα στο 37' να σκοράρει με τον ταχυπόδαρο Γιάννη Ντέντη.
Σε μια καλή εναλλαγή της μπάλας στο κέντρο, με μία επαφή, ο Καμπάνταης με μπαλιά "διαβήτη" βρήκε στην κίνηση τον Ντέντη ο οποίος αφού άλλαξε κατεύθυνση και πόδι, πλάσαρε τον Παράβαλο και "έγραψε" το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και με "μαέστρο" τον εξαιρετικό χειριστή της μπάλας Σιγανό, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Μπαρμπούνη.
Οι φιλοξενούμενοι αφού ξεπέρασαν το πρώτο 15λεπτο πρωτοβουλίας της γηπεδούχου, κατάφεραν σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 62' να σκοράρουν εκ νέου με τον μικρό το δέμας αλλά "θαυματουργό" Ντέντη.
Και ενώ η Α.Ε.Κ. Νέου Πύργου φάνηκε να "καθαρίζει" το παιχνίδι, στο 67' η Κήρινθος που ουσιαστικά δεν είχε απειλήσει ως εκείνη τη στιγμή, με ένα καλοεκτελεσμένο φάουλ του Σιγανού στη περιοχή, υποχρέωσε τον Γιουκάϊ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αφού στον αέρα "σπρώχτηκε" στο όριο του φάουλ από τον Τσώκο.

Το παιχνίδι ξαφνικά έγινε "ροντέο". Η Κήρινθος προσπαθούσε να απειλήσει, η ομάδα του Πύργου βρήκε χώρους και στις αντεπιθέσεις της απείλησε τουλάχιστον άλλες τρεις φορές με τετ-α τετ του Νταή στο 80, δοκάρι του Στραφιώτη στο 82, και ένα ανεπανάληπτο πλασέ άουτ σε άδειο τέρμα του Μαργέτη στο 90.
Η λήξη του παιχνιδιού βρήκε νικήτρια την ομάδα του Πύργου και όψιμα κάτοχο της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.